Ege Dikili, 7’den 77’ye tiyatro öğreniyor!

Dikili, 7’den 77’ye tiyatro öğreniyor!

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dikili Belediyesi, halkı sanatla buluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Mustafa Tosun, “Tiyatro kültürüyle tanışıyoruz” dedi

Dikili, 7’den 77’ye tiyatro öğreniyor

Dikili Belediyesi, amatör tiyatro sevdalısı hemşerilerini sahneyle güçlü bir şekilde buluşturup, onlara amatörlükten profesyonelliğe geçiş yapabilecekleri eğitim olanağını sunmak için ülkemizin sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran Nejat Uygur’un torunu Mana Uygur’u, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Tiyatro Topluluğu’nun başına getirdi.

Haberin Devamı

Dikili, 7’den 77’ye tiyatro öğreniyor
’Kıymetli adımlar’

Mana Uygur, aile tiyatrosunda öğrendiklerini eğitimiyle birleştirip Dikilili sanatseverlere aktaracak. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, müdürlükleri bünyesinde farklı dallarda spor ve sanat eğitimleri verildiğini belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Türkiye’de tiyatro denince akla ilk gelen Uygur ailesinin önemli bir bireyi olan Mana Uygur’u kentimizle buluşturduk. İnanıyorum ki, Mana Uygur’la başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere her yaştan kursiyerlerimiz tiyatro kültürü ile profesyonelce tanışarak hem boş zamanlarını anlamlı hale getirecek, hem de kariyer hedefinde çok kıymetli adımlar atacaklardır” diye konuştu.

İlk etapta 30 yetişkinle başlayan kurs, çocuk ve gençlik grubunun da açılmasıyla iki farklı kurda devam edecek.