Ege Doğrucan dostluğu ikinci kuşağa geçti

Doğrucan dostluğu ikinci kuşağa geçti

04.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 yıl önce evlendirdikleri çiftlerin şimdi çocuklarını evlendirmek için Doğrucan’ı seçtiğini gururla anlatan mağaza yetkilileri, “dostluğun kapısı” olmaktan mutlu

Doğrucan dostluğu ikinci kuşağa geçti

Bu hafta kendi sektörlerinde hızla gelişen, İzmir’de doğan markalarını her geçen yıl ülke çapında büyüten iki dev ismin konuğu olduk. Bunlardan ilki mobilyada “dostluğun kapısı” ve “Ege’nin en doğru kararı” sloganlarıyla büyüyen Doğrucan Mobilya’ydı.
Doğrucan Dayanıklı Tüketim Malları adıyla 1982 yılında 50 metre karelik bir dükkanda mobilyacılığa başlayan firma sahibi Orhan Doğru, bugün 11 mağazasıyla İzmirlilere hizmet verdiği gibi, iki ay içinde tamamlanacak internet mağazasıyla da tüm Türkiye’ye satış yapmaya hazırlanıyor.
Bu yılki hedefleri arasında İzmir’de Balçova, yakın illerden de Manisa ve Aydın’da mağaza açmak olan Doğrucan Mobilya şimdilik gidemedikleri şehirlere ise internet üzerinden vereceği hizmetle ulaşacak. Yakın zamanda açacakları internet mağazından bilgisayar başında evinizi döşeyebileceksiniz. Bizim gezdiğimiz beş katlı Çiğli mağazası da diğer 11 mağazada olduğu gibi bir evin ihtiyacı olan tüm mobilyalar bulunabiliyor. Alışverişte ihtiyaç duyulan güleryüz ve güveni de burada bulabiliyorsunuz. 20 yıl önce evlendirdikleri çiftlerin, şimdilerde çocuklarını evlendirmek için geldiklerini söyleyen Mağaza Müdürü Eflatun Çakır, müşterilerinin duydukları güveni ve bozulmayan dostluklarını tek cümleyle açıklamış oldu.

300 renk ve kumaş
Her geçen yıl biraz daha büyüyen markanın çevre illerden olduğu gibi İstanbul’dan bile müşterileri var. İsimlerini bu kadar geniş alanlara duyurabilmelerinin bir sebebi de sundukları seçeneğin çok olması. Tüm mobilyalarda, yapılan malzemelerini ve ebatlarını değiştirebildiğiniz gibi, beğendiğiniz bir koltuk takımını 300 farklı renk ve kumaşta tasarlayabiliyorsunuz. Bu kadar çok alternatifin bir arada bulunduğu ender markalardan biri olan Doğrucan Mobilya’dan aldığınız tüm ürünlerin 7 yılda garantisi var.

Haberin Devamı

Yüzde 65’e varan indirim yapılıyor

Mobilya sektöründeki modanın 6 ayda bir değiştiğini söyleyen Mağaza Müdürü Eflatun Çakır, sürekli kendilerini yenilediklerini söylüyor. Bu süre içerisinde ellerinde kalanları outlet mağazalarında maliyetinin altında satışa sunarken müşterilere yüzde 65’e varan indirimler yapılıyor. Yaptığı inanılmaz kampayalarla basında sık sık yer alan Doğrucan Mobilya’da kimi zaman bir ev dolusu eşyayı yarı fiyatına alabilirken, kimi zamanda aldığınız halının yanında tam takım bir yatak odasının da sahibi olabiliyorsunuz.

Bir telefonla evinize ETLİ?EKMEK?SERVİSİ

İzmir’i Konya’nın ünlü etli ekmeğiyle tanıştıran Ahmet Usta, yeni şubelerle yaygınlaştırdığı hizmet ağını, telefon siparişiyle kapınıza kadar getiriyor

Haberin Devamı

Konuğu olduğumuz bir diğer markada, İzmir’de 5 yılda ismini hafızalara kazıyan Konyalı Ahmet Usta. Bugün bilinen, marka olmuş tüm isimlerin kurucuları başarılarını, işe çekirdekten başlamalarına bağlıyor. Ortakların çıraklıktan yetişmesi, işin temizliğinden lezzetine kalitesini, bir bakışta anlamalarını sağlıyor ve dolayısıylada herkesin beğenisini kazanıyorlar.
3 ayda 3 şube
Konyalı Ahmet Usta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Bulut’ta işe sıfırdan başlayanlardan. “Bir riskti İzmir’e olmayan tadı getirmek, insanların beğenisine sunmak, ama 5. yılımızda restoranlarımız dahi yetmez oldu. Önümüzdeki 3 ayda 3 şube daha açacağımız gibi, artık ekspres şubelerimizle de Konya’nın meşhur etli ekmeğinin lezzetini, Ahmet Usta farkıyla müşterilerimizin ayağına taşımak istiyoruz” diyor.
2007 yılında ilk şubelerini Gaziemir’de açarak başlayan Zeki Bulut, başlangıçta tutar mı tutmaz mı diye düşünürken şimdi taklitlerinin çoğaldığından yakınır olmuş. Son şubelerini de Vali Cahit Kıraç eşliğinde Bostanlı’da açan Konyalı Ahmet Usta’nın şimdilik 4 şubesi var. Önümüzdeki 3 ay içinde 3 şube daha açacak olan marka, restoranlarına gidemeyipte, bu tadı tatmak isteyen müşterilerini düşünerek 15 yerde expres açmayı planlıyor.
İzmir’e etli ekmeği tanıtan Konyalı Ahmet Usta, bugün 4 şubelerindeki 200 çalışanıyla aylık 100 bin kişiye hizmet veriyor. İzmir’in heryerine yarım saatte ulaşmayı hedefledikleri ekspres hizmetinin yanında, şehir dışında da şubeler vermeye hazırlanıyorlar. Lezzetlerini ilk olarak Aydın’a taşıyacak olan Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Bulut, Konyalı Ahmet Usta lezzetini tüm Türkiye’ye taşımak için franchising vereceklerini söyledi.
Telefonla sipariş
Konyalı Ahmet Usta’nın lezzet sırrı öncelikle kendilerine ait büyük baş besi çiftliğinde yetiştirdikleri danaların kaburgasından elde edilen ette saklı. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Bulut, yeni şubeler açarak bu lezzeti yaygınlaştırma çabalarını telefonla siparişle geliştirdiklerini belirtti. Ahmet Usta’nın etli ekmeğine, 344 04 44 nolu numaradan şimdiden siparişler başlamış bile. Yakında, tüm İzmir’i kapsayacak bir servis ağı kurulmuş olacak.