Ege Dokuz Eylül Kenti doğuyor

Dokuz Eylül Kenti doğuyor

20.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Mehmet Füzün’ü ziyaret etti.

Dokuz Eylül Kenti doğuyor

Füzün’ü kutlayıp başarı dileyen Aslan’a, Türk-Alman Üniversitesi Girişimi Koordinatörü Prof. Necdet Basa da eşlik etti. Hüseyin Aslan, toplumun her kesiminden binlerce kişiyi ev sahibi yaptıklarını belirtti, şöyle konuştu:
“Ege Üniversitesi’yle de toplu konut çalışması hazırlığı yapıyoruz. 10 gün içinde anket başlatacağız. En alttan en üste kadar her kademedeki Ege Üniversitesi çalışanının, nerede, ne kadar fiyat aralığında, ne tip konut tercih ettiğini belirleyeceğiz. Bu çalışmanın benzerini Dokuz Eylül Üniversitesi’yle de gerçekleştirebiliriz.”
Prof. Füzün de, “Yapılacak anket çalışmasıyla DEÜ çalışanlarının yaşamayı istediği kente ilişkin verileri toplar ve Dokuz Eylül Kenti’ni bu veriler eşliğinde kurabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Ege Serbest Bölge’nin Bangladeşli konukları
Bangladeş’teki serbest bölge yetkililerinden oluşan 13 kişilik heyet, İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer’den, bölge hakkında bilgi aldı. Konuk heyet de ülkelerinde bulunan 8 serbest bölgeyi tanıttı. Tümünün devlet tarafından işletildiğini söyleyen Bangladeşliler, özel sektör tarafından kurulup işletilmesi amaçlanan iki yeni bölge için ESBAŞ’ın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Ekonomik kriz İEÜ’de masaya yatırıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Finansal Kriz, Reel Sektör ve Fırsatlar” paneli düzenledi. İEÜ Konferans Salonu’ndaki toplantının moderatörlüğünü Dr. Ali Nail Kubalı yaparken, Denizbank Dexia Express Yatırım Başekonomisti Güldem Atabay, Natixis Pramex Türkiye Temsilcisi Rıza Kadılar ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yüngül konuşmacı olarak katıldı.