Ege Dört dörtlük ameliyat

Dört dörtlük ameliyat

19.05.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Medicana International İzmir Hastanesi, Ege Bölgesi’nde ilk kez dört hastaya aynı günde robotik radikal prostat ameliyatı gerçekleştirdi. Hastalar, 48 saat içerisinde yürüyerek taburcu oldu.

Dört dörtlük ameliyat

Medicana International İzmir Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çakmak; İstanbul, İzmir ve çevre illerden gelen dört hastaya aynı günde robotik radikal prostat ameliyatı uyguladı. Fikret Ergönül (63), Mehmet Baltılı (59), Zahit Sancak ve Ali Gündoğdu isimli hastalar, kapalı yöntemle yapılan robotik cerrahi sonrası 48 saat içerisinde taburcu edildi.

Haberin Devamı

Robotik cerrahinin geleneksel açık cerrahiye göre hem operasyonda hem de ameliyat sonrası iyileşme sürecinde daha avantajlı bir yöntem olduğunu vurgulayan Çakmak, “Robotik cerrahi yaygın yapılan bir işlem ancak bir gün içerisinde birden fazla hastada uygulanması çok sık karşılaşılan bir durum değil. Deneyimli ve tecrübeli ekiplerin olduğu yerlerde yapılabiliyor. Prostat, leğen kemiğinin içerisinde çok diplerde olduğu için geleneksel açık cerrahi zordur. Robot ise karın içerisinde ufak deliklerden derinlerde daha rahat çalışmamızı sağlıyor. Hastanemizde bugün itibariyle 458 hastaya robotik cerrahi yapıldı. Ürolojinin yanında genel cerrahi, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi ameliyatlar da robot ile yapılabiliyor” diye konuştu.