Ege Dört hafta kapanma çağrısı

Dört hafta kapanma çağrısı

07.04.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu kontrollü normalleşmenin ardından ektisini artıran salgınının baskılanmasına yönelik önerilerini paylaştı.

Dört hafta kapanma çağrısı

Yeni mutasyonların ortaya çıkmasının en önemli nedenini, “İnsanlar arasında virüsün dolaşması” olarak açıklayan kurul, aşılama ve kısıtlama önlemlerinin yanı sıra aktif takip yapılmasının çok etkili olacağını belirtti. Dört hafta kapanma çağrısı yapan kuruldan şu mesajlar geldi:

Haberin Devamı

Hem çalışana hem işsize ücret

“Kayıt içi ve dışı alanlarda çalışanların tümüne tam ücret verilmeli. İşsizlere asgari ücret verilerek tam kapanma sağlanmalı, yaşam için zorunlu alanlar dışında üretim durdurulmalı, tüm iş yerleri kapanmalı, Yüksek ve çok yüksek riskli illere giriş çıkış kısıtlaması getirilmeli, özellikle varyantların yaygın görüldüğü iller arasındaki ulaşım kısıtlanmalı ve sıkı takibi sağlanmalı. Enfekte kişilerin ülkeye girmelerini engelleyecek önlemler alınmalı. 13 Kasım 2020’den önce olduğu gibi olgu saptanan ev, okul, işyerlerinde örnekler alınarak olguların olası kaynaklarının ve pozitifleşen temaslılarının bulunup onların da uygun süreler boyunca izole edilmesi sağlanmalı. Günlük test sayısı 300 bin üstüne çıkarılmalı. Aşılama en kısa sürede aktif çalışanlara eriştirilmeli.”