Ege Dünya kadınları İzmir’de buluşacak

Dünya kadınları İzmir’de buluşacak

03.03.2011 - 00:12 | Son Güncellenme:

Dünya Kadın Girişimciler Birliği (FCEM) Başkanı Françoise Foning, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

Dünya kadınları İzmir’de buluşacak

Foning, bu yıl Dünya İş Kadınları Kongresi’nin İzmir’de yapılabileceğini açıkladı. FCEM Başkanı, Kamerunlu Françoise Foning, 100 ülkenin katılacağı kongreyle ilgili temaslarda bulundu.
Foning, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş ile fikir alışverişinde bulundu. Tokuş, bu büyük organizasyonun, İzmir için tarihi fırsat olduğunu, dünyadaki tüm ülkelerin devlet başkanlarının eşlerinin de 2 bin konsey üyesiyle birlikte kongreye katılacağını ifade etti. Tokuş, devlet desteğinin şart olduğuna dikkat çekti. Tokuş, Fransa’nın elinden aldıkları kongreye, ABD Başkanı Obama’nın eşi Michelle Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da davet edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Konak’ta çöpler toplanmaya başladı
Konak Belediyesi’nin süpürge ihalesini kazanan firma ile işçiler arasındaki sıkıntı nedeniyle toplanamayan çöpler belediye ekipleri tarafından kaldırılıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Bu süreç bizim dışımızda gelişti. Duyarlı davranan esnafımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Belediyenin kendi işçileri biriken çöpleri kaldırıp dezenfekte etmeye başladı. Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, beş günlük açığı kapatmak için ekiplerin var gücüyle çalıştıklarını, Efekent firması ile işçiler arasındaki sorunun da çözüldüğünü belirtti.

Yoksullukla mücadeleye sanat desteği
İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin, “Yoksulluğa Sessiz Kalma” sloganıyla başlattığı etkinlikler kapsamında, Karşıyaka Belediyesi ve Rotary 2440. Bölge Federasyon işbirliğiyle 29 Mart’ta “Sürekli Eğitim Merkezi” açılacak. Yoksullulukla ilgili farkındalık yaratmak amaçlı Adnan Saygun Kültür Merkezi’de yapılacak galaya ise Anjelika Akbar, Tan Sağtürk ve Burhan Öcal gibi ünlü sanatçılar katkı verecek. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü Murat Bakan ve Rotary 2400. Bölge Federasyonu Guvernörü Yeşim Yöney, “Sürekli Eğitim Merkezi” protokolü imzaladı. Ortak basın toplantısında konuşan Başkan Kürüm, Yeşilyurt semtinde belediyeye ait iki daireyi birleştirerek Sürekli Eğitim Merkezi kullanımına tahsis ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İzmir Disneyland’a Kılıçdaroğlu desteği
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Murat Haluk Öncel, dünyaca ünlü eğlence merkezi Disneyland’ın İzmir’e kurulması için başlattığı imza kampanyasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi. Tarım mitingi için İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu ve Tekin, Öncel tarafından başlatılan “Disneyland’ın İzmir’e kurulmasına ne dersiniz?” kampanyanın imza standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, projenin İzmir’de hayata geçirilmesiyle kent ekonomisine önemli katkı koyacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, kampanyaya imza vererek bu desteğini gösterdi.

Haberin Devamı

Bir ayda 150 bin lira bağış topladılar
İzmir’de CHP’nin, 490 bin liralık borcunu ödemek için “Damlaya damlaya göl olur” sloganıyla açtığı bağış standında bir ayda 150 bin lira toplandığı öğrenildi. CHP İzmir İl yönetimi, referandumda oluşan 490 bin liralık borcunu ödeyebilmek için bir ay önce bağış kampanyası başlatmış, parti binasına da stant kurmuştu. Parti üyesi işçiden bir, esnaftan 10, işadamından 100, sanayiciden 1000 lira istenen kampanyada, borcun örgüt dayanışmasıyla kapatılması hedeflenmişti. Standın yanı sıra 20 kişilik il yönetim kurulu üyeleri, bağış makbuzlarıyla kampanyaya destek istedi.

Nafiz Zorlu, genel kurul için dava açtı
İşadamı Nafiz Zorlu, sahibi olduğu Ege Palas’ın grup şirketlerinin kredi borcuna karşılık icradan satışı sonrasında yüzde 30.7 hissesi bulunan Mazhar Zorlu Holding’in yönetimine yeniden girmek için yaptığı genel kurul çağrısının sonuçsuz kalması üzerine mahkemeye başvurdu. Geçtiğimiz aylarda Mazhar Zorlu Holding bünyesindeki Ege Plast, borçları nedeniyle İş Bankası eliyle icradan Açılım İnşaat’a 19.5 milyon liraya satılmıştı. Nafiz Zorlu, dava açma noktasına getiren süreci anlattı.
2003 yılında, babaları Mazhar Zorlu’nun sağlığında rızaen bir protokol hazırlandığını ve protokolle birlikte Ege Palas’la Adana’da bulunan bir gayrimenkulün kendisinde kaldığına, bu arada holding yönetiminden ayrıldığına işaret eden Nafiz Zorlu, iki mülkün de şirket grubunun banka borçlarına karşılık icradan satıldığını belirtti. Bu süre içinde ağabeyi Kemal Zorlu’nun, icradan satışın durdurulması için dava açtığını belirten Zorlu, çağrıya olumsuz yanıt alınca mahkemeye gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Ekin’den, Ege Ajans’a 5 ödül
Ekin Koleji’nin 13. Eğitim Basın Ödülleri Yarışması sonuçlandı. Haber İnceleme-Araştırma-Röportaj ve Radyo-TV dallarında Ege Ajans beş ödül kazandı. Haberde Kamuoyu Gazetesi’nden Müslüm Karaaslan 1., Haber Türk Gazetesi’nden Mehmet İnmez 2., Ege Ajans’tan Petek Durgeç 3. oldu. İncelme-Araştırma-Röportaj’da birinciliği Yeni Asır’dan Erdal Çarboğa, ikinciliği Ege Ajans’tan görme engelli İsmail Kızılhan, üçüncülüğü yine Ege Ajans’tan Adem Göçeri aldı. Ege Ajans’tan Duygu Öztürk ve Ümit Mutlu mansiyon aldı. Radyo TV’de Ege TV’den Taner Alkan ve Serdar Rençber birinciliğe layık görüldü.

Haberin Devamı

Özgür Kaynar da Gediz Ailesi’nde
İzmir Seyrek’e modern bir kampus kazandıran, yeni projelerle daha iyisini hedefleyen Gediz Üniversitesi, akademik ve idari kadrosunu da güçlendiriyor. Gediz Üniversitesi Ailesi’ne Özgür Kaynar da katıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirilen gazeteci-köşe yazarı Kaynar, Akşam Gazetesi’nde mesleğe başladı. Doğan Gazetecilik Ege Bölge Temsilciliği bünyesinde; Milliyet ve Posta Gazeteleri’nin Ege ilavelerinde önce editörlük, ardından da yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu, Milliyet Ege’de köşe yazarlığı yaptı.