Ege Dünya, Karesi’de buluştu

Dünya, Karesi’de buluştu

07.05.2017 - 05:46 | Son Güncellenme:

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali’nde coşkulu ‘yürüyüş’ öne çıktı. Milli Kuvvetler Caddesi’nden geçen atlar, Karesi’yi 5 bin yıl önceye götürdü

Dünya, Karesi’de buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Karesi Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Levent Talha Suluoğlu, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir İlçe Belediye Başkanları, çok sayıda protokol ve binlerce vatandaş katıldı. Sporcular arasında yer alan sanatçı Cemal Hünal ilgiyle karşılandı.

Haberin Devamı

350’nin üzerinde sporcu katıldı

ABD, Kazakistan, İran, Malezya, Bulgaristan, Polonya, Finlandiya, ve Romanya olmak üzere 16 ülkeden 37, Türkiye’den de 350’den fazla yarışmacının katılacağı festival öncesinde yapılan, yerli ve yabancı atlı, yaya sporcunun katıldığı kortej yürüyüşü ilgiyle takip edildi. Protokol, açılıştan sonra hıdırellez ateşini yaktı.

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, “Çocukların ve gençlerin ilgisinden memnunuz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, organizasyonun Balıkesir’in tarihe sahip çıkması açısından önemli” vurgusunu yaptı.

‘ADIMIZI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ’

Böylesine uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ‘ok ve yay’ın Türk Milleti için önemli bir değer olduğunu belirtti. Mükemmel bir organizasyona imza attıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise “Balıkesir, kendi öz değerlerine, kendi medeniyetine sahip çıkıyor. Bizim amacımız bizi biz yapan ok ve yay ile adımızı dünyaya duyurmak” dedi. Festival bugün müsabakalarla sona erecek.