Ege Dünya Şampiyonası Alaçatı’da yapılacak

Dünya Şampiyonası Alaçatı’da yapılacak

03.10.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Şampiyonası, bu yıl sörfün önemli merkezi Alaçatı’da yapılacak. Organizasyon, 2-6 Kasım arasında büyük heyecan yaşatacak...

Dünya Şampiyonası Alaçatı’da yapılacak

Uzun süredir Türkiye’de yapılamayan Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Şampiyonası, bu yıl sörfün merkezi Çeşme Alaçatı’da yapılacak. Şampiyonanın 2-6 Kasım günleri arasında düzenleneceğini kaydeden, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, “Oda olarak deniz turizmi hep gündemimizde yer alıyor. Ancak sörf ve diğer su sporlarının bizde apayrı bir yeri var. Sörf yarışlarının uluslararası alanda en önemli şampiyonası olan PWA’nın ülkemize getirilmesi konusunda desteğimizi ortaya koyduk. Alaçatı, sörf ve su sporlarının merkezi. O nedenle doğru adres. PWA Dünya Şampiyonası’na herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, Ege kıyılarında rüzgâr sörfünün gelişmesi için 2013’ten bu yana önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti: Çeşme Alaçatı, Ayvalık, Dikili, Seferihisar, Foça, Urla’da düzenledikleri yarışlarla sörf turizmini ön plana çıkardıklarını dile getirdi.