Ege Dünya şampiyonu DEÜ öğrencisi

Dünya şampiyonu DEÜ öğrencisi

26.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

2018 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde yapılan Wushu Dünya Şampiyonası’nın birincisi olan İranlı sporcu Amir Karimi’nin dopingli çıkması üzerine, ikinci olan Türk milli sporcu Yunus Emre Batan, şampiyon ilan edildi.

Dünya şampiyonu DEÜ öğrencisi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitim Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Batan, başarısını paylaşmak üzere DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. “Ülkemizin uluslararası başarılarının öğrencilerimiz tarafından elde edilmesi ise bizleri ayrıca mutlu ediyor” diyen Hotar, “Rektörlük olarak spora ve sporcularımıza her zaman destek veriyoruz. Bu kapsamda; Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ve Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yaptığımız akademik çalışmalar ile sporcularımıza ihtiyaç duyulan akademik desteği veriyoruz. Sporcumuzu kutluyor, hazırlandığı 2021 Avrupa şampiyonasından da başarıyla dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tapınaklarda çalıştı

Wushu sporuna annesinin yönlendirmesi ile 15 yaşında başladığını söyleyen Yunus Emre Batan, “Bu noktaya gelmek için çok çalıştım. İki yıl Çin’de tapınaklarda ve üniversitede eğitim aldım. Bu sporun amacı vücuttaki tüm enerjiyi tek bir noktaya yöneltmek ve rakibine zarar vermeden galip gelmek” diye konuştu.

Yazarlar