Ege Dünya turizmi İzmir’de buluşuyor

Dünya turizmi İzmir’de buluşuyor

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Fuar İzmir’de bugün başlıyor. 38 ülke ve 48 ilden 1200’ün üzerinde katılımcının buluşacağı organizasyonun açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacak

Dünya turizmi İzmir’de buluşuyor

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, bugün başlıyor. Organizasyon, 6-7-8 Aralık’ta 38 ülke ve 48 ilden 1200’ün üzerinde katılımcıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Partner ülke Makedonya Cumhuriyeti ve partner il Diyarbakır’ın yer aldığı fuarda, ‘ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü ve Forumu’nda da turizm sektöründeki dijital dönüşüm gündeme gelecek. Dünyaca ünlü şeflerin, birbirinden özel tatları sunacağı ve sektörden önemli isimlerin akademik konuları gündeme getireceği 4. Uluslararası Gastronomi Kongresi, lezzet dolu üç gün yaşatacak. Geçen yıl ‘5 hikâye, 5 duyu ve 5 yaratıcı’ temasıyla büyük beğeni toplayan ‘tasting story’ etkinliği, bu yıl da lezzet düşkünleri ile uzmanları bir araya getirecek.

Haberin Devamı

Geçen yıl 45 bin kişi gelmişti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) ortaklığıyla Fuar İzmir’de düzenlenecek olan fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacak.

Fuar, ilk iki gün sadece profesyonel ziyaretçilere, 8 Aralık Cumartesi günü ise halka açık olacak. Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1284 katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir, 63 farklı ülkeden 44 bin 589 kişi tarafından ziyaret edildi.