Ege ‘Dünyanın gözü KASTAŞ’ta’

‘Dünyanın gözü KASTAŞ’ta’

08.10.2017 - 03:10 | Son Güncellenme:

KASTAŞ, 60 milyon maliyetli yeni üretim tesisini Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi’de açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan, “Dünyanın ilk beş üretici-sinden biriyiz” dedi

‘Dünyanın gözü KASTAŞ’ta’

Sızdırmazlık elemanları üreticisi KASTAŞ, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 bin metrekarelik alanda kurulan yeni üretim tesisinin resmi açılışını yaptı.
Açılış törenine birçok sanayici ve işadamı katıldı. Açılış konuşmasını yapan KASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, 1981 yılında İzmir 1. Sanayi Sitesi’nde başladıkları üretim sevdasının 1996’dan bugüne Çiğli Atatürk OSB’de beş ayrı noktada devam ettiğini belirtti, “Yeni yatırımlar gerçekleştirmek ve dünya pazarlarında daha fazla söz sahibi olmak için üretim tesislerimizi Menemen’de tek çatı altında topladık. Ben ve arkadaşlarımın ikinci evi artık burası. Evimize hoş geldiniz” dedi.
Haydar Atılgan, KASTAŞ’ın İzmir’den çıkan bir marka olarak sızdırmazlık elemanları sektöründe dünyanın ilk beş üreticisinden biri olduğunu vurguladı. Atılgan, saniyede 15 adede kadar ürünün hem ölçü kontrollerinin yapıldığı hem de ürün üzerindeki fiziksel hataların tespit edildiği ikinci görsel kontrol makinesinin de devreye alındığını kaydetti.
EBSO Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2001’de çalışmaları başlayan OSB’de ilk fabrikanın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Esen: 1 lira kredi almadık!

Salih Esen, kuruluş sırasında yaşadıkları zorlukları “Çok zor bir coğrafyada, deyim yerindeyse iğneyle kuyu kazarak OSB’mizi kurduk. 500 dönüm sanayi alanını tam 1113 kişinin tapularını tek tek alarak oluşturduk. 22 metrekare bir arsanın kamulaştırması tam on yıl sürdü. Tüm bu çalışmaları 1 lira kredi almadan, sanayicilerimizin aidatlarıyla başardık” diyerek anlattı.