Ege Dünyaya açılıyor

Dünyaya açılıyor

16.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Folkart Yapı, yurtdışındaki ilk ofisini Dubai’de açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yatırımcıları İzmir’e davet etti

Dünyaya açılıyor

Uzun bir süredir Almanya pazarında çalışmalarını sürdüren Folkart Yapı, yurtdışındaki ilk ofisini Dubai’de faaliyete başlattı. Folkart Yapı, Dubai’de Mandarin Oriental Jumeira’de özel bir dostluk ve tanıtım gecesi düzenledi. Geceye, Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen yatırımcıları katıldı. Folkart’ın bir parçası olduğu Saya Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi, BAE ve Türkiye arasındaki işbirliğinin gelişeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Olanaklar zengin’

Mengi, “Saya Grup olarak, insanımız için yaşam alanları, sağlıklı yaşamaları için ilaç üretim tesisleri, motor fabrikaları, teknoloji ve inovasyon içeren kuruluşlar inşa ettik” dedi; Duabili yatırımcıları Türkiye’de birlikte iş yapmaya davet etti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da, kuruluşlarının 15. yılında Dubai’de ofis açmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi. Sancak, çevre dostu, ileri teknoloji ile donatılmış, evrensel yapılar inşa ederek, yatırımcılarına her projede yüksek katma değer sağladıklarını vurguladı. Sancak, İzmir’i Dubaili yatırımcılara tanıttı; şehrin tarihsel mirasına değindi, İzmir’in yatırım olanaklarının zenginliğini anlattı.

Türkiye’nin batı kapısı

Haberin Devamı

Folkart’ın İzmir’den büyüyen ve aynı şehirden sektörde Türkiye’ye liderlik yapan ‘ilklerin şirketi’ olduğunu anlatan Mesut Sancak, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’nun kesişme noktasında yer alan kentin birçok lojistik imkanı ile Türkiye’nin batı kapısı rolünü oynadığını belirtti. Genel Müdür Metin Sancak da, Folkart’ın İzmir’den çıkan ‘en büyük konut/ofis geliştiricisi ve üreticisi’ olduğunu ifade etti, bugüne kadar bitirdikleri 16 proje dışında, şu anda 8 özel projeyi aynı anda sürdürdüklerini, tüm bunların yatırım değerinin 25 milyar lirayı aştığını sözlerine ekledi.

Tecrübelerini aktaracak

Kaya International Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özgür Kaya da, “Geçtiğimiz 15 yılda, Türkiye’ye Ortadoğu’dan 1.5 milyar dolar üzerinde doğrudan yatırım, Türk şirketlerine Ortadoğu’da 3 milyar dolar üzerinde iş imkanı sağladık. Folkart ile dünya markası olma anlamında ortak vizyon ve heyecanı paylaşıyoruz” dedi. Başkan Vekili İdris Demirhan ise, “40 yıllık Ortadoğu tecrübemizi aktaracağız” ifadesini kullandı.