Ege Dünyaya açılıyor!

Dünyaya açılıyor!

29.03.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Sındırgı’da Başkan Ekrem Yavaş, Nijerya’dan gelecek olan muzların ilçedeki tesiste kurutulacağını ifade etti, “Buradan da Amerika’ya satışı yapılacak” dedi.

Dünyaya açılıyor

Sındırgı Jeotermal Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi’nde kurutulan doğal meyveler, ‘Balkuru’ markası ile raflarda yerini almaya başladı. Balıkesir, Kuşadası, İzmir, Bursa gibi illerde ve ilçe genelinde marketlerde yerini alan ürünler, önümüzdeki günlerde Tarım Kredi Kooperatifi marketleri aracılığı ile ülkemizin her yerine ulaşacak. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Nijerya’dan gelecek muzların kurutularak Amerika’ya satışı ile ilgili görüşmelerin de sürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş, “Tesisimizde merak edip ziyarete gelenleri misafir ediyoruz. Özellikle Denizli’den, İzmir’den, Bergama’dan, Polatlı’dan, Türkiye’nin değişik yerlerinden gruplar buraya geldiler ziyaret ettiler. Ama en önemlisi Nijerya ve Kamerun’dan ziyaretçilerimiz vardı. Özellikle bunlarda muz üretiminin çokça olduğu, yüzde 90’ının tüketilemediğinden dolayı çöpe gittiğini söylediler. Şu anda da bağlantılarımız devam ediyor. Nijerya’dan ve Kamerun’dan bize muz gelip, onlar adına kurutacağız. Onlar da kuru meyve olarak Amerika’ya pazarlayacak. Dünyanın iki yakasını buluşturan Sındırgı olacak” dedi.

Meyvenin çıtır hali

Başkan Yavaş şöyle devam etti; “Ürünlerimizin doğal olması, hiçbir katkı maddesi sunulmaması ve insanların doğal gıdalara olan ihtiyaçları doğrultusunda çokça talep görüyor ve bizler de bunu seçkin marketlerde, yol üstündeki benzinliklerde ve burada vatandaşımızın kolaylıkla ulaşabileceği farklı alanlarda raflarda yerini alması için gayret ediyoruz. Bugün Kuşadası’ndan Ankara’ya ve Bursa’ya, İstanbul’a farklı mecralarda tüketicilerin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Tamamen dalındaki meyvenin kurutulmuş hali, yani mevsimindeki meyvenin en çıtır haliyle beraber yemesi çocuklar için de sağlıklı ve keyifli.”