Ege Dünyaya tanıttık!

Dünyaya tanıttık!

05.09.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Küçük üreticiyi ihracatçı haline getirmek için süt, et ve bitkisel şeklinde üç kategoride hazırlanan İzmirli marka ürünler, tadanlardan tam not almayı başardı.

Dünyaya tanıttık

İzmir, bu yıl 91’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yapıyor. İtalya’nın Torino kentinde 1986 yılından bu yana düzenlenen ve Slow Food’un (Yavaş Gıda) önderliğinde, küçük ölçekli üreticileri desteklemek için 160 ülkeyi kapsayan Terra Madre ilk kez Türkiye’de kapılarını açtı. İzTarım’ın “İzmirli” markası da fuarda tanıtıldı. Küçük üreticiyi ihracatçı haline getirmek için süt, et ve bitkisel şeklindeki üç kategoride satışa sunulmak üzere hazırlanan ürünler deneyenlerden tam not aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli markasıyla yeni bir ürünü dünyayla buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti, “İzmir’de bir çoban haritası çıkardık. 4 bin 658 çobanın kapısını tek tek çalarak ne kadar süt sağıyor, ne kadar gelir elde ediyor, ailesinde kaç kişi yaşıyor öğrendik ve sütlerini satın almaya başladık. Yaklaşık 18.5 milyon liralık süt satın aldık. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Şimdi bugün manda sütünden manda kaymağı, keçi sütünden keçi dondurması, koyun ve keçi sütünden çok değişik peynirler ürettik ve her birini ihracata yöneltecek bir çalışma başlattık.

Haberin Devamı

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde ambalajından tasarıma birçok şeyi yaptık. Çok heyecanlıyız çünkü küçük üreticiyi ihracatçı haline getirme hedefimizin ilk adımını Terra Madre vesilesiyle atmış oluyoruz” dedi. Salyangoz Alanı’nı da gezen Soyer, yerel lezzetleri koruma çağrısında bulundu. 45 ülkeden 200 katılımcının yanısıra kooperatifler, üretici birlikleri, küçük üreticiler, çiftçiler, çobanlar ve balıkçıların yer alacağı Terra Madre Anadolu’da, 11 Eylül’e kadar farklı etkinlikler, söyleşiler, workshoplar, çalıştaylar, mutfak şovları düzenlenecek.

Karşıyaka rüzgarı

Karşıyaka Belediyesi, 2 Eylül’de kapılarını açan 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kültürpark içi, uzun havuz alanı, Tarih ve Sanat Müzesi önünde yer alan ve ‘Sürdürülebilir 1 Karşıyaka’ temasıyla hazırlanan Karşıyaka Belediyesi standı, yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da eşi Öznur Tugay ile birlikte konuklarını ağırladı, ziyaretçilerle sohbet edip etkinliklere katıldı. Bilgilendirici ve eğlenceli atölye çalışmaları, canlı müzik ve dans gösterileri, fuarın son günü 11 Eylül akşamına kadar devam edecek. Ayrıca, fuar süresince her gün karbon ayak izi ölçümü, bisitaksi turları, çocuklar için de sokak oyunları ve yüz boyuma etkinlikleri yapılacak.

Haberin Devamı

Dünyaya tanıttık

Torbalı Belediyesi fuardaki yerini aldı

91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Torbalı Belediyesi 2 ayrı bölgede yerini aldı. Belediyenin başlattığı ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ projesi kapsamında kendi tarlasında yetiştirdiği ve vatandaşa ücretsiz olarak dağıttığı nohut, bulgur, un, zeytinyağı ve reçel gibi ürünler tanıtıldı. Stantları İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoglu Sengel’in yanısıra çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Misafirleri bizzat karşılayan Başkan Mithat Tekin, “İlçemizin tarımı, ekonomisi, kültürü ve ticareti başta olmak üzere tüm potansiyeliyle tanıtıldığı stantlarımıza herkesi bekleriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyaya tanıttık

Şambali ikram etti

Konak Belediyesi’nin, 91’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre alanındaki stantları yoğun ilgi gördü. Uzun havuz belediyeler sokağındaki stantta birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi, Terra Madre alanında ise hem Kemeraltı lezzetleri tanıtıldı hem de belediyenin semt merkezlerinde üretilen el emeği ürünler sergilendi. Başkan Abdül Batur, CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’la birlikte Kemeraltı Çarşısı’nın tanınmış lezzet duraklarından Hisarönü Şambalicisi’nin şambalisini ve Sübiyeci Veysel’in hazırladığı sübiyeyi fuar ziyaretçilerine ikram etti. 

Dünyaya tanıttık

Bardacık ve zeytin Buca standında...

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Buca Belediyesi’nin açtığı stantta zeytin, bardacık ve Sultaniye üzümü fidanları armağan edildi. Ayrıca ziyaretçilere anahtarlık, tohumlu kalem ve kolonya gibi hediyelik eşyalar dağıtıldı. Minikleri de unutmayan belediye, balon şişirme ve yüz boyama etkinlikleriyle keyifli dakikalar yaşattı. Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 11 Eylül’e kadar sürecek fuardaki stantlarına herkesi beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dünyaya tanıttık

Bayraklı’ya davet var

İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Bayraklı Belediyesi, standı ve projeleriyle dikkat çekti. Smyrna figürleriyle donatılan ve belediye projelerinin tanıtıldığı stant, ilgi gördü. Bayraklı Emek Dünyası Kadın Kooperatifi üyeleri de, el emeği ürünlerini satışa sundu. Başkan Serdar Sandal, “Projelerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Katılımcıları İzmir’in kalbi Bayraklımızı keşfetmeye, gezmeye ve tanımaya davet ediyoruz” dedi.

Dünyaya tanıttık

Narlıdere lezzetleri İEF’de

Narlıdere Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer de belediyenin standını ziyaret etti, ilçede üretilen ürünlerin tadına baktı. Fuara Slow Food ve Terre Madre stantları ile katılan belediye, yerli ve yabancı misafirlere ilçenin tanıtımını yapacak. Nar suyundan reyhan şerbetine, şevketi bostandan enginarlı pilava kadar birçok yerel lezzet ziyaretçilere ikram edilecek. Başkan Ali Engin, “Herkesi lezzetlerimizin tanıtıldığı stantlarımıza bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyaya tanıttık