Ege ‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’

‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’

06.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’yle düzenledikleri 10 gün süren festivalin önemli bir misyonu olduğunu vurgulayan Mehmet Nuri Göçen Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, “Sanatçılarımız dünyayı güzelleştiriyor, barışın sağlanmasında rol oynuyor” dedi

‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 gün süren ‘Uluslararası 8. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı’ bu sanata gönül verenleri buluşturdu. 10 gün süren çalışmalara katılan; Yunanistan, Gürcistan, İtalya, İsrail, Sırbistan’dan gelen sanatçılara, sertifikaları Kuşadası Old Town’da törenle verildi. Sanatçılar arasında, Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenler de yer aldı.

Haberin Devamı

‘Özveri ve emek’

Göçtur Turizm Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, sanatçıların özveriyle emeklerini ortaya koyduğunu belirtti, şu vurguyu yaptı: “Dünyayı güzelleştiriyorlar, dünya barışının sağlanmasında önemli rol alıyorlar. Katkılarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.”

‘Heyecanla yola çıktık’

Dünyanın önemli seramik sanatçılarından, organizasyonun küratörü M. Tüzüm Kızılcan, heyecanla yola çıktıklarını kaydetti, “Özellikle, 18 sanatçıyı bir araya getirip bizi güzel bir ahenk içinde çalıştıran, bize her imkânı sunan, değerli Göçen ailesine çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim gücümüz, hiçbir zaman için çok şey yapmaya yetmiyor. Bizim arkamızda bize inanan ve güvenen bazı kişilerin olması lazım. Naile Hanım gibi, Göçen Vakfı gibi...” dedi.

Haberin Devamı

‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’

‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’

‘Dünyaya ve barışa katkı yapıyoruz’