EgeE-spor, seçmeli kulüp dersi olarak okutuluyor

E-spor, seçmeli kulüp dersi olarak okutuluyor

23.04.2017 - 05:57 | Son Güncellenme:

“Bilgi Toplumunun Okulu”nu oluşturmak amacı ile kurulan, güçlü akademik kadrosuyla 19 yıldır İzmir’de başarılı çocuklar yetiştiren Ekin Koleji’ni, Kingston firması destekliyor

E-spor, seçmeli kulüp dersi olarak okutuluyor

Çin’den Norveç’e, Amerika’dan Kore’ye kadar pek çok ülkede, e-spor eğitimi uygulanıyor. Öğrencilerin gelişen e-spor kültürüne adaptasyonlarının sağlanmasının yanısıra el-göz koordinasyonu, problem çözme becerisi, takım ruhu ve iletişim becerilerini geliştirme hedefleniyor. Daha hızlı reaksiyon zamanları için refleks egzersizleri, daha iyi bir performans için doğru beslenme ve fitness programlarından da destek alındığı e-spor derslerinde, öğrenciler keyifli ortamda 21. yüzyıl becerilerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde e-sporcular, artık sporcu sayılıyor ve lisans almaya başladı. Türkiye de 2014 yılı itibariyle, lisans veren ülkeler arasına katıldı. ABD ve Kore olmak üzere pek çok ülke e-spor oyuncularına ‘sporcu vizesi’ veriyor.

E-spor, seçmeli kulüp dersi olarak okutuluyor

Keyifli bir ortam

E-spor on-line oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanabilir. Diğer spor müsabakalarındaki gibi e-sporda da kişiler veya takımlar karşı karşıya getirilir ve keyifli ortam oluşturulur. Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektirir. E-spor’un farklı alanlarında faaliyet gösteren ve çeşitli firmalarla sponsorların çatısı altında toplanan yüzlerce e-spor kulübü kurulmuş ve bu kulüpler tıpkı bir spor kulübü gibi düzenli antrenman yapmakta, çeşitli lig ve turnuvalarda yarışmakta ve gerektiğinde transfer yaparak kadrolarını güçlendirmekte.

Haberin Devamı

Dört farklı takım

Ekin Koleji, 24 ortaokul öğrencisiyle bir kulüp kurdu, dört farklı takım yarattı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kulüp programına öğrenciler için e-spor dersleri koyan Ekin Koleji’nin Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, “Kulübü seçen öğrencilerimiz üç yıl içinde haftada iki saat eğitim alacak. Bu oyunlarda refleksleri, fiziksel dayanıklılığı ve gücü artırmak adına çalışma yapacak. Bilişsel yeteneklerini geliştirecek. Yakın gelecekte bu programın müfredata alınacağına inanıyoruz. Şu an müfredatta olmadığı için kulüp dersi olarak uyguluyoruz. Dünya üzerinde 300 milyondan fazla insanın ilgilendiği e-spor kulübü kurarak, bir kez daha dünya ile entegre olmak için çalışan bir eğitim kurumu olduğumuzu gösterdik” dedi.