Ege Edremitli turizmci: Eylülde de bekleriz

Edremitli turizmci: Eylülde de bekleriz

05.09.2017 - 05:31 | Son Güncellenme:

TURİZMDE Kurban Bayramı dopingi yaşayan Edremit’teki işletmeciler, tatilcilere Kazdağları ve Kuzey Ege’nin sonbaharda da güzelliklerini yaşamaları için davette bulundu.

Edremitli turizmci: Eylülde de bekleriz

Son yıllarda ciddi bir talep artışının yaşandığı Edremit Körfezi’nde bayram tatiliyle rezervasyonlarda doluluk yaşandı. Bölge, Edremit’te yapılan tanıtım ve etkinliklerle turizm merkezi haline gelmeye başladı.

‘Daha çok pay’

Huzurlu ve sakin bir tatil isteyenler, Edremit Kazdağları’nın eşsiz doğası, Burhaniye Madra Dağı, Ayvalık’ın tabi güzellikleri ve bölgenin yaklaşık 110 kilometrelik sahil bandını tercih etti. Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, Edremit Körfezi’nde son yıllardaki yoğun talebin bu sene de artarak sürdüğünü belirtti. 20 Temmuz’dan itibaren yüzde 90’lara varan bir doluluk oranı yakaladıklarını kaydeden Yavuz, Kurban Bayramı’nın 10 gün olması ile birlikte de otellerde yüzde yüz doluluk oranını yakaladıklarını söyledi. Yavuz, “Şimdi önümüzde Eylül ayı var. Okullar ayın 18’inde açılıyor. Eylül ayını değerlendirmek isteyen tatilcilerimizi de bölgemize bekliyoruz” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK üyesi Ali Aydınlıoğlu, Edremit’e ilginin giderek arttığını söyledi, bölgedeki arazilerin de değer kazandığını vurguladı.