Ege Ege’de 100. yıl gururu

Ege’de 100. yıl gururu

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Ege’de 100. yıl gururu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ege’deki tüm kentlerde törenlerle kutlandı. Etkinliklerde, ‘Cumhuriyet gençlere emanet’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

Manisa, Aydın ve Uşak’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Manisa’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinliklerle devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiğini belirtti. Kentte kamp yapan, aralarında dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı’nın da yer aldığı Aerobik Cimnastik Milli Takımı’nın gösterisi büyük beğeni topladı. Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Aydın’da da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, Adnan Menderes Stadyumu’nda tören düzenlendi. Lise ve ortaokul öğrencileri, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Gençlik Merkezi halk oyunu ekibi ve sporcularının gösterileri programa renk kattı. Programa; Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı. Uşak’ta ise kutlamalar 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlendi. Halk oyunları, jimnastik, karate, tekvando, eskrim, halk oyunları gösterileri renk kattı.

Yazarlar