Ege Ege doldu taştı

Ege doldu taştı

27.06.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Bodrum ve Marmaris, dokuz günlük Kurban Bayramı tatili ile adeta akına uğradı. Turizm sezonunun hareketli başladığı Ege’de otellerde doluluk yüzde 90’lara ulaştı, plajlarda yer kalmadı. Marmaris Belediyesi’nin tüm birimlerinin bayram için çalışmalarını tamamladığını belirten Başkan Mehmet Oktay, “Gönül rahatlığıyla tatilinizi geçirin” dedi

Ege doldu taştı

Turizm cenneti Ege, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle yaz sezonunu açtı. Turizmin kalbinin attığı; Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Bodrum ve Marmaris’e tatilci akını yaşandı. İzmir ve Muğla’ya giden yollarda uzun araç kuyrukları oluştu, zaman zaman trafik durdu. Plajlarda adım atacak yer kalmadı, otellerdeki doluluk ise yüzde 90’lara ulaştı. 

Haberin Devamı

Beklenti 1 milyon ziyaretçi 

Doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması beklediklerini ifade eden Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, 1 milyonun üzerinde tatilcinin Çeşme’yi ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. “Bayramı bayram gibi yaşıyoruz” diyen Demir, “Çeşme ve Alaçatı sokakları her saat dolup taşıyor. Ilıca Plajı her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Hareketliliğin sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Sığacık cep yakmıyor 

Seferihisar Sığacık’ta da ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaşmasını bekleyen turizmciler, “Bayram ile birlikte sokaklarımızda valiz tıkırtıları duyuluyor. Doluluk oranları yüzde 85’e ulaştı. Sığacık’ta fiyatların biraz daha uygun olması da tatilcileri cezbediyor” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’a ise 2.5 günde 60 bin araç girişi oldu. Başta Gümbet olmak üzere Kumbahçe, Bitez, Ortakent, Turgutreis ve Yalıkavak gibi noktalarda yoğunluk yaşandı. Bodrum’da her bütçeye uygun tatil fırsatı olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, “Otellerde doluluk yüzde 85 civarlarında görünüyor. Bodrum’da kişi başı 1000 liraya da 1000 euroya da konaklama var. Bodrum, eğlenmek isteyene eğlence, sessizlik isteyene sessizlik sunuyor” dedi. 

Marmaris 7/24 canlı 

Bayram tatiliyle birlikte Marmaris’te sahil bandındaki otellerin çoğu tamamen doldu. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, “Dövizdeki artışları mümkün olduğunca yansıtmadık. Makul fiyatlarla hizmet gayretimiz sezon boyunca sürecek” dedi. Bayram tatili boyunca ekiplerin 7/24 görevlerinin başında olacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Oktay da, vatandaşlardan özellikle ormanlık alanlarda çok dikkatli olunması ricasında bulundu. İlçede, eğlence sektörü de hareketlendi. Müzik saatlerindeki kısıtlamasının kaldırılması ve yaşanan yoğunluk, barlar sokağına ikinci baharı getirdi.  

Rezervasyon uyarısı 

Otellerde yer bulmak isteyenleri dolandırıcılara karşı da uyaran sektör temsilcileri, bilmedikleri internet sitelerinden ve mail ya da mesajla gelen reklamlar aracılığıyla rezervasyon yaptırmamalarını istedi. 

Haberin Devamı

 Marmaris bayrama hazır

Marmaris Belediyesi, vatandaşların huzur ve güven içinde, rahat bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yaz sezonunun da açılmasıyla yoğun günler geçiren ekipler bayram hazırlığına da günler öncesinden başladı. Fen işleri, temizlik, park bahçeler, destek hizmetlerine bağlı ekipler kent genelinde temizlik, yeşil alan peyzajı, ağaç budaması, kent mobilyaları ve aydınlatma direklerinin tamiri, dere ve kanalların temizliği, gibi çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca tatil yoğunluğunun başlamasıyla zabıta müdürlüğü de denetimlerini hızlandırdı. 

Mavi bayraklı Merkez ve İçmeler halk plajlarının yanısıra bu yıl Burunucu Macera Parkı da mavi bayrak aldı. Özellikle yaz aylarında hem plajı hem de yürüyüş yolu sebebiyle binlerce kişiyi ağırlayan Merkez Halk Plajı ve diğer noktalarda kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Ücretsiz şemsiyelerin bu yıl da yerleştirildiği ve şamandıraların çekildiği halk plajlarında engelli plajı, cankurtaran, tuvalet ve duşlar yenilendi. Işıl ışıl bir Marmaris için belediyenin sorumluluğunda olan aydınlatma direklerinin de bakımı yapıldı.  

Haberin Devamı

Turizm sezonunun da başladığı Marmaris’te bayramda daha da fazla turist beklendiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Tatil boyunca da tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde olacak. Hem hemşerilerimiz hem de gelecek olan misafirlerimiz gönül rahatlığıyla bayram geçirecek” dedi.