Ege Ege’nin yeni lojistik üssü Balıkesir’de

Ege’nin yeni lojistik üssü Balıkesir’de

15.09.2017 - 04:25 | Son Güncellenme:

Lojistik sektörü temsilcileri, Balıkesir Gökköy’de bulunan Konteyner Tren Lojistik Merkezi’nde bir araya geldi.

Ege’nin yeni lojistik üssü Balıkesir’de

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda konuşan BSO Başkanı İsmail Uğur, hedeflerinin aynı anda 70-80 firmanın lojistik köyde konteyner ihracatı yapması olduğunu belirtti,

Haberin Devamı

Kontenyer seferberliği

“Amacımız sanayicinin maliyetlerini düşürmek. Gökköy’ü bir HUB haline getirip, lojistik imkânları büyütmek. Burada bir gümrük talebimiz olacak. Bunun için de burada bir hareket olması gerekir. Eylül ayı sonunda konteyner seferberliğimiz olacak. Aynı anda 7080 firmanın konteyner ihracatını gerçekleştireceğiz. O zaman Balıkesir Lojistik Köyü’nün sesi daha çok duyulmuş olacak” dedi.

Kombine taşımacılık

Toplantıda Günaydın Group’un çalışmalarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, önümüzdeki dönemde sanayide artan kapasitenin sadece karayolu ile karşılanamayacağını vurguladı. Günaydın şöyle devam etti: “Denizyolu, demiryolu ve karayolu kombine taşımacılığın Türkiye’de devreye alınması gerekiyor. Çünkü kapasite artıyor. Her şey fiyat değil. Lojistik üstünlüğü ele geçirmeden ekonomik olarak rakiplerinizi geride bırakamazsınız. İhracatla ilgili önümüzün açılması için ekonomi yaratmalı, kombine taşımacılık türevlerini devreye alarak yükün stabil taşınmasını güvence altına almamız lazım.