Ege Ege Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar açıldı

Ege Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar açıldı

15.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kuruldu.

Ege Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulması ile birlikte Ege Üniversitesi’nde fakülte sayısı 13’e yükseldi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi’nde güzel sanatlar ile ilgili bir fakültemiz yoktu. Üç yıldan beri bu konu ile ilgili çabalarımızı yoğunlaştırmıştık. Güzel Sanatlar Fakültemizin Ege Üniversitesi’ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
EÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkiye’nin üniversiteye bağlı ilk güzel sanatlar fakültesi olarak 1975 yılında kuruldu. Kurucu Dekanlığını Prof. Rauf Bayru’nun yaptığı fakültede; Çevre Tasarımı, Tiyatro- Müzik, Tarihsel Çevre Araştırma Koruma ve Restorasyon olmak üzere 10 bölümde eğitim- öğretim hizmeti verildi.

7 yılda 305 mezun verdi
Fakülte, 1982 tarihinde yürürlüğe giren bir kararname ile EÜ’nden ayrılarak, yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) bağlandı. EÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kurulduğu yıldan ayrılana kadar 305 mezun verdi.

Haberin Devamı

Optimum sanata ev sahibi oldu

Optimum Outlet İzmir, sanata da ev sahipliği yapıyor. Karabağlar Zeyni Hanım İlköğretim Okulu öğrencilerinin açtığı resim sergisi ilgi gördü. Sergide 100’e yakın çalışma yer alıyor. Öğrencilerin, dünyada yaşanan açlık ve kıtlık ile besinlerin değerine dikkat çekmek amacıyl yaptığı resimler beğeni topladı.
İZMİR DHA