Ege Ege’de alarm!

Ege’de alarm!

12.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Günlerdir beklenen yağış ve fırtına etkisini gösterdi. İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’de sokaklar göle döndü, çatılar devrildi, belediyeler teyakkuza geçti.

Ege’de alarm

Ege’de uzun süredir beklenen yağış, sağanak ve fırtına etkisini gösterdi. İzmir’de sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Anadolu Caddesi, Gazi Bulvarı gibi trafiğin yoğun olduğu yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı noktalarda rögarlar taşarken, yollar göle döndü.

Haberin Devamı

Kordon Boyu da yer yer yağmur suyuyla doldu. İZDENİZ, vapur seferlerini iptal etti. Marmaris’te Kapalı Çarşı’yı su bastı. İlçede 4 saatte metrekareye 102 kilogram yağış düştü. Vatandaş, trafikte mahsur kaldı. Yunus Nadi Caddesi, Armutalan ile İçmeler mahallelerinde evleri sulara teslim oldu. İlçede enerji nakil hatlarının zarar görmesi nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Belediye ekipleri, gece boyunca mesai yaptı. Mazgal kapaklarını açarak yağmur suyunun daha rahat gitmesini sağlayan ekipler ayrıca biriken yaprak, ağaç dalı ve atıkları da sık sık temizledi. 

Manisa Şehzadeler’de kuvvetli rüzgar nedeniyle 3 katlı bir binanın çatısı sokağa uçtu. Şans eseri sokakta kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, çatının çarptığı iki bina ile park halindeki bir otomobilde maddi hasar oluştu. Su taşkınlarına anında müdahale edebilmek için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri teyakkuza geçti. Kentte temizlik çalışmaları başladı.

Haberin Devamı

Fırtına vurdu

Denizli’de de fırtına binaların çatısını uçurdu, bazı noktalarda ağaçlar devrildi. Didim’de sağanak ve fırtınaya karşı belediye harekete geçti. Ekipler, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti, sorunların büyümesi engellendi. Gece boyunca yağmur suyu kanalları ve mazgallar temizlendi. Uşak’ta ise sürücüler zor anlar yaşadı.

30 küçükbaş enkazda kaldı

Denizli Tavas’ta fırtına sonrası çatısı çöken ahırda 150 küçükbaş hayvan kurtarıldı, 30’u enkazın altında telef oldu. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Şefik’e ait ahırın çatısı etkili olan fırtınanın ardından tamamen çöktü. Çökmenin etkisiyle ahırda bulunan küçükbaş hayvanlar mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi, vatandaşlar ise Şefik’e yardım ederek zamanla yarıştı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar enkazı kaldırarak küçükbaş hayvanları teker teker çıkarmaya başladı. Uzun uğraşlar neticesinde 150 küçükbaş kurtarılırken, 30’a yakını enkazın altında kaldı.