Ege Ege’de kar mesaisi!

Ege’de kar mesaisi!

25.01.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Kar yağışı Ege’de etkisini artırdı. Vatandaşlar kapanan yollarda mahsur kaldı. Belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını hızlandırdı sahipsiz dostlar unutulmadı

Ege’de kar mesaisi

Ege’de, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Bir yandan kentlerde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı, diğer bir yandan da yollar kapandı. Belediye ekipleri seferberlik ilan etti. Aydın Sultanhisar’ın Ovacık Yaylası yakınlarında mahsur kalan 15 kişi, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Denizli Çameli’nde hava sıcaklığı eksi 16 dereceye kadar düştü, belediye ekipleri olumsuzlukların yaşanmaması için teyakkuza geçti. Başkan Cengiz Arslan, sürücüleri zincir takmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı. Balıkesir’in yüksek kesimlerinde 144 kırsal mahalle ulaşıma kapandı. İzmir Kemalpaşa’da kapanan dağ yolunda mahsur kalan 20 kişi, jandarma ekiplerince kurtarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Pamukkale teyakkuzda

Pamukkale Belediyesi, olumsuzlukları en aza indirmek için sahadaydı. Ekipler, yolda kalan vatandaşlara yardım etti, 5 Beko-Loder, 5 kar küreme aracı, 5 tuz serici, 1 Loder, 10 kamyonet, 2 greyder, 4 pick up, 1 sepetli bom ve 100’ün üzerinde personel, kar mesaisi yaptı. Öte yandan ekipler, Pamukkale travertenlerinin eteğindeki Kocaçukur bölgesinde bulunan kaz ve ördekleri de unutmadı. Başkan Avni Örki, “Her şartta halkımızın yanındayız” diye konuştu.
Turgutlu Belediyesi de, hafta sonunda etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından teyakkuza geçti, çalışmalarını gerçekleştirdi. Ekipler, ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kar küreme ve yol açma çalışmalarını yürüttü. Başkan Çetin Akın, “Zorlu koşullara rağmen 7/24 çalışmalarına devam eden mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ise, il genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, sokak hayvanlarını da unutmadı. Ekipler, cadde, sokak, park ve yeşil alanlara mama bıraktı.

Haberin Devamı

Ege’de kar mesaisi

‘Bir kap su bırakın’

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, karla mücadele çalışmalarının kent genelinde topyekün sürdüğünü söyledi, “Vatandaşımızın bu soğuk günlerde evlerinin önüne bir kap su ve mama koymaları bizleri de mutlu edecektir” dedi. Öte yandan Denizli’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ile engelli personel, idari izinli sayıldı. Yunusemre Belediyesi ise, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan can dostlara sahip çıktı, muhtelif noktalara mama ve yem bıraktı. Başkan Mehmet Çerçi, “Tüm ekiplerimizle her daim dostlarımızlayız” şeklinde konuştu.

İki mevsim bir arada yaşandı

İki mevsimi bir arada yaşayan Muğla’da yarım saat arayla hem deniz keyfi hem de kar keyfi yaşandı. Muğla merkeze 20 dakika uzaklıktaki Ula’nın ‘Sakin Kent’ unvanlı Akyaka Mahallesi’nde hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece dolayında seyretti. Necmi Candoğan isimli vatandaş, kış ortasında denize girmenin keyfini yaşadı.

Yürekleri ısıttı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kar yağışı nedeniyle yürütülen kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çakın, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altına indiği koşullarda çalışmakta olan işçilere sıcak tarhana çorbası ikram etti. Karın etkili olduğu ilk günden beri yoğun bir biçimde çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakın, “Kimse en ufak bir sıkıntı yaşamasın diye ekiplerimiz, günlerdir 24 saat esası ile mesaide. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.