Ege Ege’deki STK’ların etkisini artıracak proje

Ege’deki STK’ların etkisini artıracak proje

12.01.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) tarafından Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde sürdürülen “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projesi kapsamında verilen eğitimler sürüyor.

Ege’deki STK’ların etkisini artıracak proje

ESİAD merkezinde üç gün süren İzmir İli STK Kapasite Geliştirme Eğitimi toplantısınını açılış konuşması yapan ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, “Projeyle Ege Bölgesi sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesine ve karar alma sürecine katılımlarına destek olmayı arzuluyoruz. Bu kuruluşların Türkiye’nin daha katılımcı bir demokrasiye evrilmesinde aktif rol alacağını umuyoruz. Proje kapsamında, sesimizi bürokrasiye ve kamuya daha iyi duyurabilmek için Ankara’da iletişim ve danışmanlık ofisi açtık. Diyalog arttıkça iş imkanları da artıyor” diye konuştu.


‘Katılımı artıracağız’

Proje hedeflerini anlatan ESİAD Genel Sekreteri Hale Altan da, “STK’ların yerel ve ulusal düzeyde karar verme süreçlerine katılımlarını sağlamak, aktif vatandaşlığı desteklemek ve STK kuruluşlarının yönetsel ve finansal sürdürülebilirliklerini geliştirmek” dedi.