Ege Egeli öğrenciler bir adım önde

Egeli öğrenciler bir adım önde

18.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi, Kimya Mühendisliği eğitiminde dijitalleşmenin kapısını açan “AspenOne” Modelleme ve Simülasyon programını, uzaktan eğitimin tüm zorluklarını aşarak öğrencileri ile buluşturdu.

Egeli öğrenciler bir adım önde

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız’ın desteği ile satın alınan yazılım, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Ballice, Öğretim Üyesi Doç Dr. Zehra Özçelik ve Öğretim Görevlisi Dr. Miray Gönlügür’ün girişimleri ve Bilgi-İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerin bulundukları illerden kullanımına imkan verecek şekilde paylaşıldı.
Öğrencilere kazandırılan yazılımın avantajlarından bahseden Budak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İlki başardık

“Bu konudaki ilk başarımız, bu programın kimya mühendisliği öğrencilerimizin eğitiminde kullanılmak üzere alınması. Petkim ve Tüpraş gibi petrokimya tesislerinde, proses tasarımında, enerji ve maliyet azaltmada kullanılan AspenOne programını bilen mezunlar, iş bulmada bir adım öne geçiyor. İkinci başarımız ise ilk defa kampüs dışından lisanslama yöntemi ile öğrencilerimize bir yazılımı sağlamış olmak. Şu anda güvenli bir şekilde programı indirip lisanslama yapabiliyorlar” dedi.