Ege Ege’nin başarılı kadınları

Ege’nin başarılı kadınları

13.08.2020 - 00:10 | Son Güncellenme:

Bilim ve siyasetle ilgilenen kadınlar; STK’lardan destek alıyor, uluslararası arenada ülkemizi temsil ediyor ve ilkleri başarıp tarihe geçiyor. Herkesi gururlandırmanın yanında, gelecek nesillere de rol model oluyor

Ege’nin başarılı kadınları

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) genç bilim kadınlarına destek oluyor. Geçen yıl Alzheimer Tedavisinde Modifiye Myricetin İlacı projesiyle TÜBİTAK’tan birincilik ödülü alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf Öğrencisi Çağıl Kalender ile bir araya gelen EGİKAD üyeleri, “Kadınların cam tavanı delebilmesi ve kadınlara karşı oluşan önyargıyı kırabilmenin tek yolunun dayanışmadan geçtiğinin farkındayız” mesajı verdi. Bilim dünyasında kadınların başarılı bir grafik çizdiğini belirten EGİKAD Başkanı Duha Baran, “Başarılı kadınların gelecek kuşaklara rol model olacak. EGİKAD ise iş dünyası ve bilimsel alanda üreten ve üretken isimlere her zaman destek verecek” diye konuştu.

Tokyo’dan ödül aldı

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü birincilikle bitiren, ardından aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Müge Çavdan, doktora için Almanya’daki Giessen Justus Liebig Üniversitesi’ne kabul edildi. Dokunma ve görsel algı alanında doktorasına devam eden Çavdan, Tokyo’da düzenlenen 2019 Dünya Haptik (Dokunma/Dokunsal) Konferansı’nda da en iyi öğrenci makalesi ödülünü kazandı.

Yüksek lisanta aldığı algı dersleriyle bu alana ilgisini keşfettiğini belirten Çavgan, “Doktora için 2017 Ekim ayında Giessen Justus Liebig Üniversitesi’ne başvurdum ve kabul aldım. Doktora projem, dokunsal ve görsel yumuşaklık algısını psikofizik ve beyin görüntüleme yöntemleri kullanarak araştırmak. Proje 3 senelik ve Avrupa’nın en saygın fonlarından biri olan UFUK 2020 tarafından destekleniyor. Ben bu projede erken dönem araştırmacı pozisyonunda çalışıyorum. Doktora sürecinde deney yürütüp konferanslara katılıyor, sunumlar yapıyor ve bulgularımızı yayınlıyoruz. Tokyo’daki konferansta ise ne kadar çeşitli işler yapabileceğimi; Facebook, Loreal, Peugeot, Shiseido, Apple ve daha pek çok büyük firmada araştırmacı olarak çalışabileceğimi gördüm” diye konuştu.

Görevde 26’ncı yılı

Haberin Devamı

Bayraklı’dan İncirliova’ya atanan Kaymakam Canan Hançer Baştürk, ilçenin ilk ‘Kadın Kaymakam’ı olarak tarihe geçti. “Üniversiteli kız çocuklarına rol model olabilirsem ne mutlu bana” diyen Baştürk, “Görevde 26’cı yılımı tamamladım. Kaymakamlıkta bir kadın olarak zorluklarını değil aksine de avantajlarını gördüm. Bizim toplumumuz kadınları çok seviyor. Arkadaşlarla birlikte elimizden gelenin yapacağız” dedi.

Kadın ve gençlere eğitim duyurusu

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde kadın ve genç girişimcilere ihracat desteği sağlayabilmek için kurulan “Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı”, Export Akademi / Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı oluşturdu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, oda üyesi genç ve kadın girişimcilerin ihracat konusunda bilgi sahibi olabilmeleri için mutlaka programı izlemelerini önerdi. “Milas olarak ihraç edebileceğimiz halımızdan balımıza, zeytinyağımızdan zeytine pek çok ürünümüz var” diyen Özer, “Özellikle genç ve kadın girişimcilerimiz bu potansiyeli değerlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Program, yarın saat 10.00’da zoom üzerinden eğitim düzenleniyor. İzlemek isteyenler, ups.zoom.us/webinar/register/WN_gTEDtz5KSIKecxtJgH6wNg linki üzerinden kayıtlarını yaptırabilecek.

Yazarlar