Ege Ege’nin incileri konuklarını bekliyor

Ege’nin incileri konuklarını bekliyor

07.06.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü Çeşme ile Türkiye’nin ilk ‘cittaslow’u Seferihisar, turizm sezonu için tüm önlemleri aldı, hazırlıklar tamamlandı. İki tatil cennetinde de vaka sayısı sıfırlandı

Ege’nin incileri konuklarını bekliyor

1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinin ilk haftasında salgın önlemlerini ve hazılıklarını tamamlayan Çeşme ile Seferihisar, misafilerini bekliyor. Pandeminin en fazla darbe vurduğu turizm sektörünün yaralarını sarması için sıkı bir tempoda çalıştıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Vaka sayıları sıfırlandığı. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, gönül rahatlığıyla tatil yapmak isteyen tüm misafirlerimizi Çeşme’ye bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Plaj zabıtası var

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Çeşme’nin 200 metrelik Ilıca Plajı başta olmak üzere tüm halk plajlarında sosyal mesafe locaları yerleştirildiğinin altını çizen Başkan Oran, “Ilıca’da 6 metrekarelik sosyal mesafe locaları yerleştirildi. Bir yanı 3 metre, diğer yanı 2 metreden oluşan bu locaların arasında ise 1.5 metre mesafe bulunuyor. Plaj bu yıl Mavi Bayrağın yanında “Engelsiz plaj” anlamına gelen Kırmızı Bayrağı da aldı. Aşılama ile birlikte ilçedeki vaka sayılarımız sıfırlandı ancak kontrolü elden bırakmamak adına tüm önlemleri almaya devam ediyoruz. Bütün cadde ve sokaklarımız dezenfekte ediliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da plaj zabıtamız var. Sosyal mesafeye dikkat etmeyenlere gerekli uyarıları yapacak. Uymayanlar hakkında da işlem yapacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sezon bereketli olsun

Seferihisar’da yaz sezonu hazırlıkları sona erdiğini açıklayan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, “Hemşehrilerimizle birlikte koronavirüse karşı özveriyle verdiğimiz mücadele sayesinde Seferihisar’ımızda yaz sezonuna sıfır vaka ile giriyoruz. Gerekli tüm tedbirleri alarak, kontrollü sosyal hayat kuralları doğrultusunda Seferihisar’da yaza hazırız. Sağlıklı ve bereketli bir sezon olması dileğiyle!” ifadelerini kullandı.

Özverili çalışmalarıyla pandemi süreci ve kış sezonu boyunca sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini sözlerine ekleyen Yetişkin, “Sıkıntısız bir yaz geçirmesi için tüm ekipler sahafa olmaya devam edecek” diye konuştu.