Ege Ege’nin ruhunu yansıtan MODA MARKASI

Ege’nin ruhunu yansıtan MODA MARKASI

20.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk “Doğaya çevreye ve insana saygılı bir moda anlayışı sürdürdüğümüz yeni Jimmy Key, ‘Key For Life’ projesi kapsamında çevre dostu yeşil ürünlerin yer aldığı koleksiyonlar tasarlayarak geleceğe ve gezegenimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi

Ege’nin ruhunu yansıtan MODA MARKASI

Jimmy Key kadınını nasıl tarif edersiniz?

Haberin Devamı

Jimmy Key kadını şehirli ve moderndir. Şık ve boho detaylarıyla kendine has bir çizgisi vardır.  Hayattan keyif almayı sevdiği gibi konfor ve stile de önem verir. Kültürlü, kendine güveni yüksek ve esprilidir. Samimiyeti ve sıcak iletişimiyle çevresiyle uyum içindedir. Kendisiyle barışık ve mutludur. Doğal içerikli kumaşlar, rahat kalıplar ve doğadan gelen renklerle kendini özgür hissetmeyi sever ancak farklı duruşuyla şıklığından ödün vermez. 

Jimmy Key Türkiye menşeli bir marka olmasına rağmen çok Batılı bir imajı var. Bu aurayı hedefiniz yurtdışı olduğu için mi bu şekilde yarattınız yoksa farklı bir arka planı mı var?

Başlangıçta hedefimiz yurtdışı olduğu için bu şekilde bir imaj yarattık. Daha sonra da marka bilinirliğimiz arttıkça bu şekilde kalmasına karar verdik. Oluşturduğumuz bir marka algısı vardı ve bu algının bu şekilde devam etmesini istedik. Aslında yerli, hatta oldukça bölgesel bir marka olarak başladık. Yıllarca Ege ve Akdeniz’deki mağazalarımızla müşterilerimize hizmet verdik. Son 3 senedir rotamızı İstanbul’a yönelttik ve şu anda İstanbul’da 9 mağazamız var. Toplam mağaza sayımız e-ticaret sitemiz dahil 37. Jimmy Key aslında tam bir Ege kadınını yansıtıyor. Adının yabancı olmasından ziyade verdiğimiz mesajların müşterilerimizin kalbine dokunmasını amaçlıyoruz. Müşterilerimizin kalbinde olmak bizi de mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Şu an kaç şubeye ulaştınız ve önümüzdeki dönem mağaza yatırım planınız nedir?

Mağaza açmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri perakende olmasına rağmen 5 mağaza açtık. Her sene de 6 mağaza açarak büyümeyi planlıyoruz. Sürdürülebilir ürünlerimizin sayısını artıracağız. Doğaya, çevreye ve insana saygılı bir moda anlayışı sürdürdüğümüz yeni Jimmy Key, ‘Key For Life’ projesi kapsamında çevre dostu yeşil ürünlerin yer aldığı koleksiyonlar tasarlayarak geleceğe ve gezegenimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Büyük bir çoğunluğu az su ve az enerji kullanımıyla üretilen ürünlerin; doğa dostu, bilinçli ve duyarlı Jimmy Key kadınlarının da vazgeçilmezleri arasına şimdiden girdiği gözlemlemekten mutluyuz. Amacımız kaliteli, giyenleri mutlu eden, dünyanın bize verdiği imkânları tekrar fırsatlara çeviren, çalışanları ve müşterileri ile kucaklaşarak büyüyen, saygın, örnek bir marka olmak. Sürdürülebilirlik hedeflerine bağlı bir marka olma vizyonuyla, kullandığımız kumaşlardan, üretim sürecine bütün perakende sürecini doğayı ve insanı koruma perspektifiyle yürütüyoruz.

Haberin Devamı

Yatırıma devam’

Sun Grup olarak global perakende markalarıyla olan anlaşmalarınız devam ediyor mu? Çalışmalarınızdan biraz söz eder misiniz?

Sun Tekstil, gelişmiş tasarım gücü, organize tedarik hizmeti ve teknolojik altyapısı sayesinde İspanya’da ve İngiltere’deki birçok global markanın en önemli tedarikçilerinden biri olmaya devam ediyor. Ayda yaklaşık 3 milyon adet giysi üretiyoruz. Türkiye başta olmak üzere, İspanya La Coruna, İngiltere Londra ve Leicester’da bulunan tasarım ofislerimiz sayesinde dünya çapındaki müşterilerimize trend belirleyen stiller tasarlıyor ve üretiyoruz. Tasarımlarımızı sürdürülebilirlik ve müşteri odaklı, trendlere uygun yapıyoruz. Türkiye’nin derin tekstil deneyiminden ve özel konumundan en yüksek faydayı sağlayarak, esnek ve çevik organizasyon yapımız sayesinde müşterilerimizin taleplerine uyum sağlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

Kumaş fabrikamız Ekoten, Avrupa’nın saygın bir örme kumaş üreticisi ve Türkiye’nin en büyük tekstil ihracatçıları arasında yer alıyor. En iyi küresel markalar, en kaliteli malzemelerle, sürdürülebilir şekilde üretilen, modaya uygun Premium kumaşları ve işlevsel kumaşları tedarik etmek için çözüm ortağı olarak bize güveniyor. Ekoten’de biz inovasyon ve yine sürdürülebilirlik ilkeleriyle hareket ediyoruz ve tüm üretim süreçlerimiz için en yeni yöntemleri ve yüksek teknolojiyi sürekli uyarlıyoruz.

Aslında sürdürülebilirlik ilkelerini şirketlerimizin DNA’sına işleyerek ana stratejilerimizi sürdürülebilir kalkınmanın tüm boyutlarını kapsayacak yönde belirlediğimizi söyleyebiliriz.

Şirketimizin sürdürülebilirliği için en değerli varlığımızın çalışanlar olduğu bilerek; onların kişisel ve teknik gelişmeleri için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Ege’nin ruhunu yansıtan MODA MARKASI

‘Geleceğe tasarlıyoruz’

Tekstil sektöründe dijital dönüşüm Endüstri 4.0 ile çok hızlandı. Hem üretimde hem de satışta artık dijitallik olmazsa olmaz. Sun Tekstil’in bu konuda ne gibi çalışmaları var?

Sun Grup’un gelecek vizyonunun temellerinin oluşturulduğu Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2010 yılında alanında tescil edilen ilk ar-ge merkezlerinden biri. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi, İnovalig’de İnovasyon Döngüsü kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye’nin bu konuda uluslararası alandaki bilinirliğinin arttırılması amacıyla da uluslararası işbirliklerimize ve projelerimize devam etmekteyiz. Ayrıca, Sun Grup çatısı altında teknik tekstiller üreten ve ağırlıklı olarak otomotiv sanayi alanında faaliyet gösteren Ames Europe markamız var.

Şöyle toplayabilirim ki; Sun Grup olarak dünyadaki tüm teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, üretim ve yönetim süreçlerimizde uyguluyoruz. İnovasyon Yaşam Döngüsü ile geleceğe deneyimle tasarlamaya devam ediyoruz.