Ege Ege’ye ‘Akıllı Sınıf’

Ege’ye ‘Akıllı Sınıf’

03.08.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen son teknolojik altyapı yatırımlarıyla araştırma ve eğitim olanaklarının verimliliği her geçen gün artırılıyor.

Ege’ye ‘Akıllı Sınıf’

 EÜ, dijital ve çağdaş eğitim anlayışıyla inşa ettiği Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Ege Ders” ve “Akademi TV” platformu, Bilimsel Araştırma Projeleri – Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsamında gerçekleştirilen “Akıllı Sınıf” ve Ulusal Açık Ders Malzemeleri projeleri ile dijitalleşme ve yapay zekâ teknolojilerinde yükseköğretim sistemine öncülük ediyor.

Haberin Devamı

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Öğretim Teknolojileri Araştırma Grubu tarafından yönetilen ‘Akıllı Sınıf Projesi’ ile proje kapsamında oluşturulacak teknolojiyle donatılmış sınıf modelinin, öğrenme süreçlerine olan etkisinin farklı değişkenler üzerinde test edilebilmesini amaçladıklarını belirtti.

‘Yetim Hastalık’ın kitabını yazdı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Mete Gökmen’in, nadir ve az bilinirliği nedeniyle “Yetim Hastalık” olarak adlandırılan Herediter Anjiyoödem’e yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla kaleme aldığı kitap yayımlandı. Avrupa’da 50 binde 1 görülen hastalığın, akraba evlilikleri nedeniyle Türkiye’de daha sık görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Gökmen, “Şişlikler, şiddetli karın ağrısı ve üst hava yollarında ödem sonucu oluşan nefes darlığı ile karakterize bir hastalık. Tanı alma süresinin 20 yıldan fazla olduğunu düşündüğümüzde yıllarca alerji, ailesel akdeniz ateşi, akut batın, kırık, dış gebelik, damar tıkanıklığı şüphesiyle izlenen hastalar oluyor. Maalesef bazı hastalar hiç tanı alamadan ve üst hava yollarının kapanması sonucu boğularak hayata veda ediyor” dedi.