Ege Ege’ye müjdeler yağdı!

Ege’ye müjdeler yağdı!

31.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre Bakanı Murat Kurum, İzmir’e yapılacak Millet Bahçesi ve 3500 konutun 2.2 milyara mal olacağını söyledi. Denizli’de temaslarda bulunan Enerji Bakanı Dönmez, “Altı ilçeye doğalgaz bağlanacak” dedi

Ege’ye müjdeler yağdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim’de İzmir’de yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların yerine yapımı süren konut projelerini inceleyerek bilgi aldı. Bayraklı ilçesi, Adalet, Salhane ve Mansuroğlu mahalleleri olmak üzere 3 bölgede 910 adet konut ve 132 dükkanın yapıldığı şantiyeyi ziyaret eden Bakan Kurum, tamamlanan örnek daireleri basın mensuplarına gezdirdi. Rezerv alanda da inceleme yapan Bakan Kurum, “3 milyon 750 bin metrekare büyüklüğünde rezerv alan belirledik. Toplam 3.516 rezerv konut inşa ediyoruz. Kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. Yıl sonu itibari ile burada teslimlere başlayacağız ve önümüzdeki yıl haziran ayında bu alan, İzmir’de bir cazibe merkezi olacak. Yeni bir uydu kentin inşasını başlatmış olduk” dedi.

Haberin Devamı

Açılış 5 Haziran’da

Bakan Kurum, süreci belediyeler ile el birliği ile yürüteceklerini belirtti, “Bakanlık olarak gerek orta hasarlı, gerek ağır hasarlı gerek ise hafifi hasarlı alanlar için belediyelerimiz de işin bir tarafından tutacak, vatandaşlarımız da zaten buna hazır. Biz belediyelerimize her türlü desteği vereceğiz” dedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın sahada 321 Millet Bahçesi inşasını yürüttüğünü de söyleyen Kurum, “57 tanesini bitirdik. İnşallah 5 Haziran’da millet bahçelerinin de açılışıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağız. Sadece deprem konutları değil bir yaşam alanı olacak. Tüm İzmirimiz burada vakit geçirecek. Buradaki 3 bin 500 konutumuz, millet bahçemizi de eklediğimiz zaman 2 milyar 200 milyon liralık bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.