Ege EGİAD Melekleri’nden ‘Döngüsel Ekonomi’ye yatırım

EGİAD Melekleri’nden ‘Döngüsel Ekonomi’ye yatırım

13.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yavaş yavaş devreye giren Döngüsel Ekonomi’nin EGİAD üyesi işletmelerde de uygulanabilmesi için harekete geçti.

EGİAD Melekleri’nden ‘Döngüsel Ekonomi’ye yatırım

Konuyla ilgili bir toplantı düzenleyerek çalışma başlatan EGİAD’ın konuğu, döngüsel ekonomi modelinde farkındalık yaratmayı, kapasite artırımını, çözüm tasarımını ve politika geliştirilmesini amaçlayan bir Bilimsel Ar-Ge ve Sosyal Kalkınma Kooperatifi olan D Cube’un kurucu ortağı Gülcan Ergün oldu.

Haberin Devamı

Temeli sürdürülebilirlik

Üretim sisteminde oluşan her atığın tekrar değerlendirildiği, bu sayede hammadde maliyetinin minimize edildiği, kaynak verimliliğinin ise en üst düzeyde tutulduğu, sürdürülebilir bir üretim modeli olan döngüsel ekonominin iklim krizinin çözümü için uygulanacak yöntemlerin başında geldiğini belirten EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “EGİAD Melekleri’nin yatırımlarından olan Fazla Gıda girişiminin, gıda tedarik zincirinde oluşan atığın 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltılması için teknoloji tabanlı çözümler oluşturuyor. Satılamayan ve bu sebeple âtıl duruma düşen fazla gıdaların; dijital altyapısı sayesinde finansal, çevresel ve sosyal açıdan en doğru şekilde değerlendirilmesini sağlıyor. Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen Accelerate 2030 Hızlandırma Programı’nda dünyadan 9 etki odaklı girişimden biri seçildi” diye konuştu.