Ege Eğitim sevdalılarından ‘dayanışma’ vurgusu

Eğitim sevdalılarından ‘dayanışma’ vurgusu

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İlk kez düzenlenen Eğitimin Kalbi Zirvesi’nde öğrenci, öğretmen ve aileler bir araya geldi; aile ve okul faktörünün uyumlu olması gerektiği belirtildi

Eğitim sevdalılarından ‘dayanışma’ vurgusu

‘Amaçları aynı olan insanlar ayrı yolda yürüyemezler’ sloganıyla yola çıkan, İzmir’de ilk kez 23 Şubat’ta Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Eğitimin Kalbi Zirvesi, öğretmen, öğrenci ve anne-babaları buluşturdu. Prof. Dr. Sinan Canan, Psk. Mehmet Şakiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol, eğitimci Ahmet Naç ve Prof. Dr. Acar Baltaş’ın konuşmacı olarak katıldığı zirve, yoğun ilgi gördü. Programa İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı. Açılış konuşmasını yapan proje lideri Filiz Üstel, etkinlikle birlikte sacayak (dayanışma) kavramını tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Ortak dil’ vurgusu

Üstel, “Eğitimin Kalbi, ülkemizin gününe, geleceğine saygı duyan eğitimcileri ve aileleri bir araya getirdiği bir oluşum. Ülkenin geleceğini şekillendiren öğretmenler, anne-babalar ve okullar.
Bizler geleceğin yetişkinlerinin çocukluklarına dokunan insanlarız. Geleceği tasarlıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İyiliği dert edinin’

Ailelerin ve öğretmenlerin ortak bir dili konuşması gerektiğini vurgulayan Üstel, “Ailelerin ve eğitimcilerin aynı salonda aynı bilgileri dinlemesini çok önemli buluyoruz. Okullar da işlevsel bir şekilde belli bir müfredatta ve düzende aile programları yapmalı. Zirve de okulların dünyanın eğitimde gittiği yönü topluluğa indirilmesi ailelere anlatması, başarı ve mutluluk kavramlarının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.
İzmir’de 60 bin öğretmenle birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi de, “Kariyer planlamasını değil, iyiliği kendine dert edinen ve kalbini bu anlamda hem ülkesine hem ailesine hem de insanlığa adamış, öğrencilerini dünya vitrinine hazırlayan öğretmenlerin olduğunu biliyoruz. Önemli olan çocukların geleceğine değil, gerçekten kalbini inşa etmek. Kalplerine adaleti, merhameti, aşkı aşılamalıyız. Aklı selim, zevki selim ve kalbi selim çocuklar yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 4 saat süren programda Psk. Mehmet Şakiroğlu ile Dr. Cansel Poyraz Akyol interaktif bir sunumlu ‘Çocukları Sanal Dünyadan Koruma Kılavuzu’nu anlattı, teknolojinin ve sosyal medyanın yararları, zararları hakkında bilgi verdi. Zirveden elde edilen gelir, dezavantajlı çocuklar için kullanılmak üzere KORUNCUK Vakfı’na bağışlandı.

Yazarlar