Ege Ekonomiye ilaç 10 öneri!

Ekonomiye ilaç 10 öneri!

08.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

TÜSİAD Başkanı Turan, temel önceliğin ekonomi ile mücadele olması gerektiğini, gerekirse bunun için büyümeden de taviz verilebileceğini söyledi

Ekonomiye ilaç 10 öneri

Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen Yatırım Zirvesi’nin açılışında konuşan Türkiye Sanayici ve iş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, küresel boyutta yaşanan salgın ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile global çapta gıda ve lojistik krizi başladığını açıkladı.  

Haberin Devamı

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ise bundan çok daha fazla etkilendiğine dikkat çeken Turan, “Enflasyonla mücadele artık temel öncelik ve bunun için gerekirse büyümeden taviz verileceği bir döneme giriyoruz. Rekabetçi kur ile yakaladığımız avantajlı konumu kaybetmek üzereyiz. Artık yüksek nitelikli işgücü ve yüksek katma değerli üretimler dünya genelinde öne çıkıyor. Bunu başaran küresel ekonomide önem kazanacak. İnsanı temel alan konular hayata geçirilmeli. Nitelikli eleman yetiştirip bilim, teknoloji ve inovasyona yatırım yapmalıyız. Ekonomiden demokrasiye kadar tüm alanlarda kapsayıcı kuralları hayata geçirmeliyiz. Eğer bunu yaparsak kişi başı milli gelirimiz 30 bin dolara ulaşır” diye konuştu.  

Haberin Devamı

Başkan Turan, buluşmada ekonomik gelişim için 10 maddeyi de sıraladı. ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı ise “Yatırımların artması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu süreci hızlandırmak ve arz ile talep tarafını bir araya getirmek için bu zirveyi düzenledik. Türk Lirası’nın değer kaybı yabancıların ülkemize yatırım iştahını da arttı. Yabancı sermaye önümüzdeki süreçte akın akın ülkemize gelecektir. Buna hazır olmamız gerek”  dedi.