Ege El ele gönül köprüsü

El ele gönül köprüsü

08.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Ege, Maraş’ta art arda meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yaralarını sarmak için tek yürek oldu.

El ele gönül köprüsü

Ekipler ve gönüllüler bölgeye giderken yerel yönetimler toplanan yardımları hava, deniz ve karayoluyla depremzedelere ulaştırmak için canla başla çalışıyor.

Haberin Devamı

El ele gönül köprüsü

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde arama kurtarma çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Süral ailesi ile 15 kişiyi enkazın altından sağ çıkardı.

Bir aileyi kurtardılar

El ele gönül köprüsü

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 6 araç ve 54 personelle Osmaniye’nin adliye lojmanlarında gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarına dahil oldu.

Balıkesir’den 16 TIR yardım

El ele gönül köprüsü

Balıkesirli vatandaşların belediyeye ulaştırdığı yardım malzemelerini taşıyan toplam 16 TIR ve onlarca teknik malzeme bölgeye ulaştı.

Destek çığ gibi büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle kara, hava ve deniz yoluyla 11 TIR, 2 uçak ve bir gemi insani yardım malzemesi bölgeye sevk edildi. Başkan Tunç Soyer tarafından dün başlatılan Umut Hareketi de yurttaşların desteğiyle her geçen dakika büyüyor.

Haberin Devamı

112 depremzede geldi

El ele gönül köprüsü

Felaket sonrası Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Otelciler Derneği ve STK’ların destekleriyle kentteki otellerin depremzedeler için hazır hale getirileceği bildirilmişti. 112 depremzede havayolu ile Bodrum’a geldi. Belediye Başkanı Ahmet Aras, depremzedelerin barınma ihtiyacının Bodrum’daki otellerde karşılanabileceğini dile getirdi, “Afetten etkilenen tüm vatandaşlarımızı ağırlamaya hazırız” diye konuştu.

Kafileyi uğurladı

El ele gönül köprüsü

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yola çıkan itfaiye ekiplerinin yanı sıra 32 iş makinesi ve araç ile 50 personel daha deprem bölgesine gönderdi. Kafileyi Başkan Osman Zolan, uğurladı.

Denizden ulaşacak

El ele gönül köprüsü

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Çeşme Limanı’ndan kalkan ve deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların yüklendiği Ulusoy 5 Ro Ro Gemisi’nin, İskenderun Limanı’na hareket ettiğini duyurdu.

1000 kişilik oda hazır

El ele gönül köprüsü

Çeşme’de Başkan Ekrem Oran, 1000 depremzede vatandaşı ağırlamak için 500 odanın hazır olduğunu açıkladı. Bodrum’da da oteller kapılarını açtı.

İzmir kenetlendi

El ele gönül köprüsü

İş dünyası, depremin ardından “İzmir Yardıma Koşuyor” kampanyasını başlattı. T.C. İzmir Valiliği koordinasyonunda bir araya gelen 19 oda, borsa ve sivil toplum kuruluşu ile 16 organize sanayi bölgesi, nakdi ve ayni yardım topluyor.

Haberin Devamı

Kumbarasını bağışladı

El ele gönül köprüsü

Ödemiş Belediyesi’nin eski otogardaki kahvehanede oluşturulan yardım merkezine gelen 10 yaşındaki Bartu Yurdaşan, kumbarada harçlıklarından biriktirdiği parayı bağışladı.

4 gün önce gitmişti

El ele gönül köprüsü

Hatay’daki birliğinde enkaz altında kalan 3 askerden biri olan Piyade Er Eren Taşkın’ın şehadet haberi İzmir’de oturan annesi Dursiniye Taşkın’a verildi. Taşkın, 4 gün önce askerlik görevi için Hatay’a gitmişti.

Zaman daralıyor!

El ele gönül köprüsü

DEÜ’den Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “En az 3 fay segmenti kırılmış oldu. Enkaz altındaki insanlarımızın 72 saatlik yaşam vakti, gittikçe daralıyor. Ben Hataylı bir bilim insanı olarak seslenmek istiyorum. Hayati bir neden olmadıkça trafiğe çıkmayın” uyarısı yaptı.

Sağlıkçılar bölgede 

El ele gönül köprüsü

Egeli sağlık çalışanları İskenderun Devlet Hastanesinde afetzedelerin tedavisini gerçekleştiriyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “28 kişilik gönüllü sağlık çalışanımızı afet bölgesine askeri uçakla uğurladık” dedi.