Ege En gelişmiş robota Türk imzası atacak

En gelişmiş robota Türk imzası atacak

28.10.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Volt Teknoloji, dünyanın en gelişmiş robot köpeklerden olan “Ghost Robotics Vision 60” için yeni özellikler üzerinde çalışacak. Hedefte ise ürünün tamamen yerli olarak üretilmesi var

En gelişmiş robota Türk imzası atacak

Ülkemizin önde gelen savunma, havacılık ve teknoloji şirketlerinden, merkezi İzmir’de bulunan Volt Teknoloji ile dünyanın sayılı robot üretim firmalarından Ghost Robotics arasındaki işbirliği, SAHA EXPO Fuarı’nda kamuoyu ile paylaşıldı. Etkinlikte, dünyanın en gelişmiş robot köpeklerden olan “Ghost Robotics Vision 60” ilk kez Türkiye ile buluştu. Merdiven çıkabilen, her türlü arazide hareket edebilen, suda, karda, buzda yol alabilen “Ghost Robotics Vision 60” askeri ve sivil pek çok alanda görev yapabiliyor. Keşif, arama, kurtarma gibi görevleri üstlenebiliyor.

Haberin Devamı

SAYA Grup olarak, yerli sanayinin  üretim gücünü geliştirmeye yönelik öncü çalışmalar yapmak ve bugünden geleceğe iz bırakmak hedefiyle Volt Teknoloji’nin temellerini attıklarını belirten Volt Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sancak, “Girdiğimiz her sektörde pusulamız olan teknoloji ile bugünden geleceği tasarlayan çalışmalar yaptık. Sürekli gelişim ve sürdürülebilirlik için Ar-Ge’yi destekleyen, savunma ve havacılık sanayindeki yenilikçi ürün ve teknolojileri üreterek, geliştirerek ve entegre ederek çalışıyoruz. Bugün de, geleceğin projelerinden birisini sizlerle buluşturacak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. İş birliğinin detaylarını aktaran Volt Teknoloji Genel Müdürü Burçin Elbirlik ise, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Savunmada stratejik ortaklık

“ Bugün tanıtımını yapmak istediğimiz önemli ürün ise robotik bir sistem olup dünya üzerinde teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin yakın takipçisi olan Volt Teknoloji’nin önemli hamlelerinden biridir. Ghost Robotic ürünü olan “Vision 60” robot köpek. Ghost Robotics, bu alanda dünyanın en önemli firmalarının başında yer alıyor. Volt Teknoloji olarak artık bu ürünü geliştiren dünyaca ünlü firmanın Türkiye’deki stratejik ortağıyız... Öncelikli amacımız robot köpek üzerinde kullanılan faydalı yükleri geliştirmek. Yani robot köpeğe yeni özellikler, yetenekler eklemek. İşbirliğimiz kapsamında zaman içerisinde bu ve benzeri ürünlerin bakım ve teknik sorumluluğunu da almayı amaçlıyoruz. Nihai hedefimiz ise bu ürünü tamamen milli ve yerli imkânlarla üretebilmek.”