Ege En son modeller fuarda

En son modeller fuarda

25.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

En son modeller fuarda

Shoexpo-45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı. Organizasyon, gelecek sezonun gözde modellerini Türkiye ve yurtdışından sektör profesyonelleriyle 26 Nisan’a kadar buluşturuyor.

Haberin Devamı

Shoexpo-45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ayakkabı sektörünü fuarizmir’de bir araya getirdi. Yarına kadar devam edecek Shoexpo İzmir, üç gün boyunca hem Türkiye hem de yurt dışından gelecek ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir’deki sektörlerin istediği noktaya ulaşması açısından fuarizmir’in önemli bir rol üstlendiğini belirtti, “Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde mevcut fuarları büyütmek istiyoruz. Bu yıl fuara 96 firma katılıyor. Bu yeterli değil. Bu rakamı artıracağız. Fuarizmir’i 365 gün yaşayan bir alana dönüştüreceğiz” dedi. İzmir’in fuarlar şehri olduğunu söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, ihtisas fuarlarının 45’incisinde kendilerini dünyaya tanıttıklarını anlattı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar da, “E- ticaret ve e ihracatın yanına e- fuarcılık da katılmalı. Döviz kazandıracak çalışmaları destekliyoruz, tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz Bu yıldan itibaren milli katılımın yapılmadığı Kanada, Japonya gibi ülkelerde info stantları açacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

38 ülkeden alım heyeti

İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Başkanı Zekeriya Mutlu da “Fuarlardaki ziyaretçiler alışveriş yapmalı, katılımcılar satış yapmalı, bağlantılar kurulmalı. Geçen yıla göre katılımcı sayısında düşüş var. Bu düşüşü incelemek lazım. Şimdi artık insanlar fuarlara gelmiyor. Sana müşteri gelmiyorsa sen ona gideceksin” ifadesini kullandı. İZFAŞ tarafından organize edilen Alım Heyeti programında, ikili görüşmelerle ticaret hacmi artırılacak.

38 ülke ve 400’ün üzerinde yabancı satın alımcı, katılımcıların modellerini inceleyerek satın alabilecek.