Ege Engelleri birlikte aşıyoruz

Engelleri birlikte aşıyoruz

21.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında özel öğrencileri ağırladı.

Engelleri birlikte aşıyoruz

DEÜ’nün Artı Biz Kafe’de yapılan ‘Engelleri Mutfakta Aşıyoruz’ etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Prof. Dr. Hotar, “Engelleri ortadan kaldırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Önemli olan insanların kalpleri engelli olmasın, mühürlü olmasın. Onun dışında her türlü engeli her türlü zorluğu aşabiliriz. Buna yürekten inanıyoruz” dedi. Özel öğrencilere, etkinlikte öğrendikleri lezzetleri ilerleyen günlerde evlerini ziyaret ederek tatmak istediğini söyleyen Hotar, hediyeler takdim etti.

Etkinlikte ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ve Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü’nün işbirliğinde hazırlanan ‘Down Sendromu Kamu Spotu’nun ilk gösterimi yapıldı.

Haberin Devamı

Engelleri birlikte aşıyoruz



Ortak projeler

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak ise, Demet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitimlerine devam eden çocuklar, aileleri, eğitimcileri ve Engelsiz Yaşam Derneği yönetimiyle bur araya geldi. Down sendromlu çocukların ve ailelerin istek ve beklentilerini dinleyen Budak, planlanan projeler ve çalışmalar konusunda da bilgi verdi. Özel bireylerin özel eğitimlerle hayata kazandırılabileceğinin altını çizen Budak, “Down sendromu bir hastalık değil, farklılıktır. Onların alacakları eğitim, sosyal hayata adapte olmaları konusunda oldukça önemli. Bu kapsamda Ege Engelsiz Yaşam Derneği ile birlikte geliştirebileceğimiz ortak projeleri konuştuk” dedi.

Programın sonunda Rektör Budak, Down sendromlu çocuklara çeşitli hediyeler verdi.