Ege Engelli dostu kentin başarısı taçlandı...

Engelli dostu kentin başarısı taçlandı...

27.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri organizasyonunda, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Kategorisi İkincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Engelli dostu kentin başarısı taçlandı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri organizasyonunda, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Kategorisi İkincilik Ödülü’ne layık görüldü. 2006’dan bu yana ‘Engelli Dostu Belediye’ unvanını taşıyan Büyükşehir, hizmet binaları, sosyal tesisler ve toplu ulaşım araçları olmak üzere, sosyal yaşamın her alanını engelli bireyler için daha ulaşılabilir hale getirdi. Mart 2019’da kurulan Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonu’nun hazırladığı başvuru dosyasında, komisyonun oluşturduğu açık alanlar, binalar, ulaşım araç ve tesisleri, otoparklar ve bilgiye erişimle ilgili beş alt çalışma grubunun faaliyetleri yer aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, komisyonda ESHOT Genel Müdürlüğü, METRO A.Ş. İZBAN, İZELMAN, İZULAŞ, İzmir Kent Konseyi, Buca Engelliler Derneği, Çağdaş Görmeyenler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Engel-Siz Yaşam Derneği ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının temsilcilerinin de bulunduğunu vurguladı. Atak, çalışmalarda farklı engel gruplarından bireylerin bulunmasının sorunların tespitinde önemli katkı sağladığına değindi, “Belediyemizce yeni yapılan tüm yapı ve açık alanlar ile verilen hizmetlerde, mutlaka erişilebilirlik standartlarına uygunluğu esas alıyoruz. Amacımız İzmir’in, daha yaşanılır bir kent haline gelmesi” dedi.