Ege Engelliye özel tekerlekli sandalye

Engelliye özel tekerlekli sandalye

27.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karabağlar Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların doğru ölçülerde tekerlekli sandalyelere sahip olabilmeleri için başlattığı kampanyayı sürdürüyor.

Engelliye özel tekerlekli sandalye

Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 50 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Uğur Mumcu Parkı’nda, engelliler ve aileleri ile buluşan Başkan Kürüm, geçtiğimiz ay 53 engelliye vücut ölçülerine uygun sandalye teslim ettiklerini belirterek, “Bu ay da 50 engelli kardeşimizi ve ailelerini mutlu ediyoruz. Bu konuda bize destek olan hayırseverlere, yardım kuruluşlarına da teşekkür borçluyuz. Karabağlar’da engeller kalkıyor ancak biz sadece ilçemizde değil, İzmir’de yaşayan engellilere de ulaşmayı, sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ZİÇEV’de sivil savunma eğitimi

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Manisa Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumlarında kalan öğrencilere sivil savunma eğitimi verildi. Şube Müdür Uz. İncinur Mumcuoğlu, kurumda belirli gün ve haftaların sürekli çeşitli etkinliklerle kutlanıldığını belirtti. Son olarak Uluslararası Arama Kurtarma Derneği (NESAR) Manisa Şubesi Başkanı Tahir Hamdi Oral’ın sivil savunma eğitimi verdiğini kaydeden Mumcuoğlu, “Bu eğitimi, bir deprem tatbikatı ile de dramatize ederek öğrencilerimize deprem anında yapılacak hayat kurtarıcı önlemleri aktardı. Zihinsel engelli çocuklarımız da hayatın içinde, hayatın bir parçası” dedi. NESAR Manisa Şubesi Başkanı Oral , derneğin toplumun acil durumlar ve afetler konusunda bilgilendirilmesi, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla kurulduğunu belirtti.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR Manisa DHA