Ege Engelsiz aşk hayata bağladı

Engelsiz aşk hayata bağladı

07.06.2017 - 05:39 | Son Güncellenme:

Sandy Tuncel, Almanya’da kariyerini ve ailesini bırakıp aşkının peşine düştü. Tedavi sürecinde tanıştığı görme engelli Namık Tuncel’le aşkı evlilikle noktaladı

Engelsiz aşk hayata bağladı

Ülkesindeki bir klinikte tıpta uzmanlık eğitimi alırken tanışıp aşık olduğu görme engelli Türk ile yaklaşık 11 yıl önce evlenen Sandy Tuncel, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayat sürüyor. Tercüman olarak çalışan Namık Tuncel (50), 25 yaşındayken alkollü bir sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Tuncel, uzun tedavi sürecinin ardından yaşama döndü ancak iki gözünü kaybetti.

Tedavi aşka dönüştü

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine görme yetisini yeniden kazanabilme umuduyla Almanya’nın Münih kentindeki özel bir kliniğe giden Tuncel, burada tıp alanında uzmanlık eğitimi alan Sandy ile tanıştı. Haftalar süren tedavi süresince Namık Tuncel ile Sandy arasında başlayan arkadaşlık, aşka dönüştü.

Sandy’i Ayvalık’ta ağırlayan Tuncel, Alman sevgilisinden hiç beklemediği bir anda evlenme teklifi aldı.

Türkiye’de kalıp, görme engelli biriyle evleneceğini duyan Almanya’daki ailesi ve arkadaşları genç doktor adayına telkinlerde bulunarak bu kararından vazgeçirmeye çalışsa da Tuncel ile evlenen Sandy, eşinin gözü kulağı oldu.

İki erkek çocukları var

Namık Tuncel ile Sandy’nin, 9 yaşında Sam ve 7 yaşında Vito adlı iki çocukları oldu. Tuncel, “Bana en büyük desteği veren, hayatımı eline alıp, bana göz kulak olan, 11 yıldır gözlerim olan eşim beni hayata bağladı. Türkiye’de birçok insan Avrupa’da yaşamayı hayal ederken, o tıp alanında aldığı uzmanlık eğitimini ve ailesini Almanya’da bırakıp, benimle evlenerek çok büyük bir fedakarlık yaptı.” ifadesini kullandı.

‘Söylediğimde inanmadı’

Sandy Tuncel de evliliğe giden hikayelerini şöyle anlattı:

“Onunla evlenmek istediğimi söyledim. Namık önce inanamadı. Sonra da ciddi olduğumu anladı ve evlendik. Bu güzel ülke için birçok olumsuz şeyler söylediler. Tam tersi Türkiye modern bir ülke ve hızla kalkınan bir ülkeydi.”