EgeEnkazda 14 saat

Enkazda 14 saat

27.02.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Hasan, Nurdan ve Ali Furkan Yanarateş, felaket anında birbirlerine sarıldıklarını söyledi “Engelliyiz, evden çıkma şansımız yoktu. Dışarıda üşümektense, evde kalmayı tercih ettik” dedi.

Enkazda 14 saat

Gaziantep’te yaşadıkları depremin ardından Çeşme’ye gelen, görme engelli aile, yaşadıklarını anlattı. Belediye tarafından bir otele yerleştirilen Yanarateş ailenin üyeleri, depremden tam 14 saat sonra evden çıkabildiklerini belirtti. Görme engelliler öğretmeni Hasan Yanarateş (46), Gaziantep Halk Kütüphanesi’nde çalışan eşi Nurdan Ateş (51) ve 14 yaşındaki görme engelli çocukları Ali Furkan Yanarateş, depreme uykuda yakalandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yanarateş, yaşadıkları korkuyu şöyle anlattı: “Sallantıya uyandım, ne yapacağımı bilemedim. Çocuğa gidecektim, gidemedim. Sarsıntı azalınca kendimi toparlayıp çocuğumun yanına gittiğimde sallantı devam ediyordu. Bir iki defa dengemi kaybeder gibi oldum, düşecektim. Ali Furkan’ın yanına gittiğimde gülüyordu, durumun tam farkında değildi, oyun zannetmiş depremi. Dışarı çıkmayı düşünmedik hiç, çünkü arabamız yok. Ya soğukta ya evde öleceğiz dedik, şansımız varmış, hayatta kaldık. Kıyamet kopuyor zannettim, sonra gidip Furkan’a sarıldık. Üçümüz de engelliyiz, yanımızdaki çocuk da engelli, evden çıkma şansımız yoktu. Dışarıda üşümektense evde kalmanın daha sağlıklı olacağını düşündük.”

Bir yakınları aracılığıyla, uçakla Çeşme’ye geldiklerini dile getiren Hasan Yanarateş, “Çeşme’de çok sıcak br şekilde karşılandık. Kalbimizin yarısı orada, yarısı burada. Buradaki herkese, özellikle de Çeşme Belediyesi’ne, otel çalışanlarına, buraya gelmemize vesile olan herkese teşekkür ederiz” dedi.