Ege Erdem Güven, göz kapağı düşüklüğüne dikkat çekti

Erdem Güven, göz kapağı düşüklüğüne dikkat çekti

07.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, yaşlanma, hipertansiyon ve diyabet rahatsızlıkları gibi sebeplerle oluşabilen göz kapağı düşüklüğünün birçok hastalığın habercisi olduğunu söyledi.

Erdem Güven, göz kapağı düşüklüğüne dikkat çekti

Çocuklarda görüldüğü takdirde psikolojik sorunlara ve kalıcı göz tembelliğine yol açabildiğini kaydeden Güven, bu sorundan basit bir ameliyatla kurtulabilindiğini ifade etti. Türkiye’nin birçok ilinden hastası olduğunu, son dönemde özellikle İzmir’den yoğun bir taleple karşılaştığını vurgulayan Güven, “Başvuran hastaların anatomik yapısı, gözünün şekli, derisinin elastikiyeti gibi birçok faktörü değerlendiriyoruz. Online ön görüşme yapıyoruz, şikayetlerini öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

Ameliyat sonrasındaki ilk haftada göz kuruluğuna neden olabilecek kitap okuma, bilgisayar kullanma, televizyon seyretme gibi aktivitelerden kaçınılması gerektiğini belirten Güven, “Ameliyat sonrası, göz kapaklarından çıkarım yaptığımız steril strip dediğimiz bir bant koyuyoruz. Ameliyattan 1-2 gün sonra bir kızarıklık ya da hafif şişlik olabiliyor. Ancak 4-5 gün içinde bu durum geçiyor. 5 gün sonra stripleri kaldırıyoruz. Bantlar çıkınca pansumana gerek duymadan hastanın işi bitmiş oluyor. Hastalarımızdan evde buz uygulaması yapmalarını istiyoruz. Bu ödemi ve ağrıyı azaltıyor” diye konuştu.