Ege ESİDEF Pakistan’da EXPO için söz aldı

ESİDEF Pakistan’da EXPO için söz aldı

08.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ESİDEF, Pakistan Türkiye İşadamları Derneği (PTBA)’nin ev sahipliğinde 29 Eylül 4 Ekim tarihleri arasında Pakistan’ın Lahor’a bir çok farklı sektörden 29 işadamı ile 5 gün süren ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirdi.

ESİDEF Pakistan’da EXPO için söz aldı

ESİDEF Başkan Yardımcısı ve İZİAD Başkanı Resul Seçilmiş, EXPO 2020 adaylığı için çalışmalar yaptıklarını ifade ederken “Yanımızda götürüğümüz broşür, CD vb. materyalleri ile bölge yetkililerine 2013 Kasım ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde İzmir için oy istediğimizi belirttim. Bize kendi oylarının yanı sıra bizim için çalışacaklarını söylediler” dedi.

Haberin Devamı

Özince, Yaşar’da kriz değerlendirdi
Yaşar Üniversitesi tarafından 7. kez düzenlenen “Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Konferansı (ICMBE), Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans salonunda başladı. Konferansta İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’de “Finansal Kirizler ve Bankacılık” konulu bir konuşma yaptı. Merkez Bankası’nın 1.90 sınırını aşan dolara müdahalesini değerlendiren Özince, “Bizde hem Merkez Bankası hem de ekonomi açısından çok iyi bir yönetim sergilendiğini düşünüyorum” dedi.

Sanayici, enerjide yeni teşvik istedi
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş, cari açığın en önemli nedenlerinden biri olan, “Enerji İthalatı”nın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 42.5 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek; “Hükümetin, enerji teşviklerinde hızlı hareket ederek motivasyon yaratması gerekiyor” dedi. Uğurtaş, sadece enerji tasarrufları ile bile enerji ithalat rakamlarında çok önemli miktarlarda azalma yaşanacağını söyledi.
İZMİR DHA

İZSİAD üyeleri Beyrut yolcusu
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) üyesi işadamları 2009 yılında Atina ile başlayıp, Marsilya ile devam eden ‘Akdeniz Kıyı Şehirleri ile İşbirliği Ziyaretleri’nin üçüncüsünü 46 kişilik bir heyetle Beyrut’a gerçekleştirecek.
İZSİAD’ın 13-16 Ekim tarihleri arasında Beyrut’a düzenleyeceği gezinin Lojistik, Gıda, Tekstil, İnşaat, Enerji sektörlerinden oluşan 46 kişilik bir heyetle gerçekleştirileceği belirtildi.


Yonca Gıda, BM’nin ihalelerini kazandı
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı bünyesinde Libya, Yemen, Filistin, Tacikistan ve Moritanya’ya yardım kapsamındaki ayçiçek yağı ihalesini, Yonca Gıda Sanayi A.Ş. kazandı. Uzun yıllardır BM Dünya Gıda Programı’nın yoksul ülkelere gıda yardımlarında bulunmak üzere düzenledikleri yardım programlarına katılan ve BM’nin tedarikçisi olan Yonca Gıda, en son gerçekleştirilen üç ihaleyi birden kazanarak 1 milyon 566 bin şişe ayçiçek yağı üretecek.