Ege Eşinin hurdalığını geri dönüşüm tesisi yaptı

Eşinin hurdalığını geri dönüşüm tesisi yaptı

15.03.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

.

Eşinin hurdalığını geri dönüşüm tesisi yaptı

Manisalı kadın girişimci, “Sen ne anlarsın” tepkileriyle başladığı hurdacılıkta başarı hikayesine imza attı. Ev hanımı olduğu dönemde boş durmamak için Kadın Girişimciler Derneği’nin eğitimlerine katılarak el sanatları ve tasarım ürünleri üreten 3 çocuk annesi 39 yaşındaki Kader Kavuk Ünal’ın hayatı, atık kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan eşi Ramazan Ünal’ın geçirdiği iş kazasıyla değişti.

Haberin Devamı

Eşinden devraldığı hurda deposunu geri dönüşüm merkezi haline getiren, daha fazla ambalaj atığı toplamak için yaşadığı Soma’yı atık kağıt kumbaralarıyla donatan Ünal, 15 kişinin istihdam edildiği tesiste aylık ortalama 100 ton kağıt atığı işler hale geldi. Ünalı’ın başarısı, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın, “Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci” kategorisinde de finale kalmasını sağladı.

İşe başlarken aldığı tepkilere aldırmadığını ifade eden Ünal, “Sen kadınsın, çöple hurdayla ne işin var, sen ne anlarsın! gibi söylemlerle karşılaştım ama ben gayret ettikçe herkes alıştı. Artık herkes bana ‘Geri dönüşümcü kadın’ diye sesleniyor” dedi. Ünal, bundan sonraki hedefinin yüksek teknolojili geri dönüşüm tesisi kurmak ve geri dönüşüm bilincini herkese aşılamak olduğunu ifade etti.