Ege Esnaf yine zorda

Esnaf yine zorda

20.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

.

Esnaf yine zorda

Kısmi kapanmayla yeniden kepenk indiren esnafın süreçten olumsuz etkilendiğini dile getiren İESOB Başkanı Mutlu, “Toparlanma Desteği” beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Salgınla mücadele için alınan kısmi kapanma kararıyla 17 Mayıs tarihine kadar işletmeler yeniden kepenk indirdi, yeme-içme sektörü paket servise geçti. Sınırlandırmaların sürdüğü süreçte esnaf kesimine yönelik desteklerin de devam ettirilmesi gerektiğini belirten hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf kesimi işini kaybetme pahasına toplum sağlığı için üzerine döşen ödevleri yerine getirmeye devam ediyor” dedi. Esnafın beklentilerini sıralayan Mutlu, şöyle konuştu:

Haksız rekabet var

“Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerekiyor. Borç yükünden kurtulması zor görünen esnaf için devletin uygun şartlarda finans desteği sağlaması önemli. Üyelerimiz yeniden ayağa kalkabilmek için, bir kaç yıl geri ödemesiz, uzun vadeli, düşük faizli bir ‘Toparlanma Desteği’ne ihtiyaç duyuyor. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde, hipermarketlerin sokak aralarına kadar giren şubelerinin çalışması haksız rekabet yaratıyor. İşyerini açamayan üyemizin sattığı ürünler, sınırlı günlerde bu mağazalarda satılmamalı. Neredeyse işyeri kirasına yakın bedellere ulaşan katı atık faturalarına artık kesin bir çözüm getirilmeli. Üretimin daralması ve arz talep uyuşmazlığı gibi nedenlerle hammadde tedariklerinde yaşadığımız sorunların da çözülmesi gerekiyor.”

Yazarlar