Ege ‘Evde bir gün iş yapmayın’

‘Evde bir gün iş yapmayın’

05.03.2017 - 04:35 | Son Güncellenme:

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, dünyanın 50 ülkesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde erkek şiddetine karşı ve kürtaj hakkını savunmak için kadınların 24 saatlik grev yapacağını, işe gitmeyeceklerini, evde temizlik, alışveriş yapmayacaklarını söyledi.

‘Evde bir gün iş yapmayın’

Aydın, Türkiye’deki kadınlara da, bu eyleme destek için evde bir günlük iş yapmama çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Kadın Meclisi yönetici ve üyelerinin de katıldığı toplantıda Aydın, kapitalist sistemlerce 8 Mart’ın içini boşaltmak, bir mücadele ve dayanışma günü olmaktan çıkarmaya çalışıldığını söyledi.

‘Yasak koyana hayır’

Kızbes Aydın, “Bizi denetlemeye çalışana, yasak koyana, yok sayana, aşağılayana, taciz edene, şiddet uygulayana, kadın cinayetlerine ‘hayır’ diyoruz. ‘Hayır’ demek bizden öyle uzak bir şey değil. Şimdi bütün hayırları topladık” dedi.

8 Mart etkinliğine kısmi izin çıktı

İZMİR’de 8 Mart Platformu tarafından ‘8 Mart Kadınlar Günü’ konulu yürüyüş ve mitinge, İzmir Valiliği, OHAL, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiler ve etkinliğin 8 Mart’ta yapılmaması nedeniyle ilk etapta izin verilmediğini açıkladı. Daha sonra, yalnızca yürüyüşe izin verilmeyeceği, mitingin Gündoğdu Meydanı’nda yapılması için verildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Yılda 1 kez bile olsa...’

Tertip komitesinde bulunan DİSK Ege Bölgesi Kadın Temsilcisi Hazal Beytaş, “8 Mart haklarımızı ve mücadelemizi haykırdığımız bir gün. Yılda 1 kez bile olsa çok coşkulu olarak kutlayacağız” dedi.

Yazarlar