Ege EXPO İÇİN EL ELE

EXPO İÇİN EL ELE

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki bakan,İzmir milletvekilleri, 10 Ege ilinin valileri, belediye başkanları, rektörler, oda başkanlarının da katılımıyla 21 Eylül’de İzmir’de gerçekleşecek buluşmada, EXPO 2020 için fikir alışverişinde bulunulacak

EXPO İÇİN EL ELE


İzmir, 21 Eylül’de EXPO zirvesine ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege illerinin valileri, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, Ege Bölgesi’nin Ticaret Odası ve Esnaf Odası başkanları, 21 Eylül 2012 de İzmir’de EXPO için toplanıyor. EXPO 2020’ye, “Daha iyi bir dünya için yeni yollar/herkes için sağlık” temasıyla kapılarını dünyaya açmayı planlayan İzmir, bu konuda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “EXPO 2020; sadece İzmir’in, Ege’nin değil, bütün bir coğrafyada sağlık, bilim, teknoloji ve sosyal ilişkiler alanında ciddi değişimlerin yeniliklerin, global buluşmaların yollarını açacak” dedi. Toplantının amacını; EXPO 2020 için bölgesel güçbirliği, gönül ve bilgi paylaşımı olarak niteleyen Vali Kıraç, şu açıklamayı yaptı: “EXPO 2020 İzmir, ulusal bir hedeftir. O yüzden herkesin katkısını, desteğini bekliyoruz. İzmir merkez ancak bütün Türkiye ev sahibidir.”

Haberin Devamı

9 vali davet edildi
Toplantıya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak illerinin davet edildiğini belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç, ortak hedefleri, stratejik olarak birlikte neler yapabileceklerini tartışacaklarını sözlerine ekledi.