Ege EXPO’nun logosu “Güneş ve İnsan”

EXPO’nun logosu “Güneş ve İnsan”

18.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir EXPO 2020 adaylık sürecini taşıyacak ekip, sahaya çıkıyor. Çalışmalara başlayan Yürütme Komitesi EXPO logosunu belirlerken, oy kullanacak ülkelere birebir markaj uygulayacak

EXPO’nun logosu “Güneş ve İnsan”

Bu kez EXPO adaylığında iddialı bir yapı oluşturan İzmir, EXPO 2020 adaylığı çalışmaları için start verildi. İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir’in EXPO yarışının en tecrübeli ve mücadeleye hazır takımı olduğunu belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıda EXPO 2020 logo da tanıtıldı.

İlk ziyaret Paris’e
Vali Kıraç, ekibin oluştuğunu, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can’ın üstleneceğini, İzmir Ticaret Odası’nın sağladığı ofis binasının 1 aya kadar tamamlanacağını, İzmir Ticaret Borsası’nın sağladığı ikinci ofiste çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Vali Kıraç, Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarından birer temsilcinin de Yürütme Komitesi içinde yer alması için talepte bulunduklarını belirtti. Kıraç, Dışişleri Bakanlığının da 2012 yılında Büyükelçiler Konferansını İzmir’de yapacağını belirtti. Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ise EXPO 2020 için İstanbul ve Ankara’da tanıtma ofisi kuracaklarını, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreterini 3 Şubatta ziyaret edeceklerini, daha sonra gruplar kurup kişilere belli ülkeleri zimmetleyerek lobi faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

İki ayrı ofis olacak
Vali Cahit Kıraç, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can’ın üstleneceğini, İzmir Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Borsası’nın ofisinin kullanılacağını dile getirdi. Kıraç 50 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını EXPO süreci içinde herhangi bir kaynak sorununun yaşanmayacağını dile getirdi.

Kocaoğlu: Projeler 2013’e hazırlanmalı
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’in 2020 yılı stratejik planının hazırlanması gerektiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Hangi yatırımları yapmamız gerektiğini bugünden projelendirmeliyiz. İşin bu tarafı beni çok ilgilendiriyor. Körfez, kordonun, kıyıların ve terasların tasarlanması, kent dönüşüm alanları gibi bazı çalışmaların hiç değilse bir kısmını 2013 sürecinde oylamaya giderken delegelere göstermeliyiz.”

Haberin Devamı

‘İyimserlik’ öne çıktı
EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, güneş içinde insan figürünün bulunduğu ve sıcak renklerin hakim olduğu logoyu seçtiklerini belirtti. dünyaya Türkiye’nin pozitif gücünü, iyimserliğini ve konukseverliğini anlatacak bir logo oluşturduklarını belirtti. Özgener, danışmanlık yapacak şirketlerin belirlenmesi için ihale hazırlığının devam ettiğini söyledi. EXPO Yürütme Komitesine Danışman olarak ise Dilara Ersözlü, Selim Türsen ve Adnan Kaya atandı. Özgener, şirketlerin belirlenmesi sonrası lobi faaliyetlerine başlayacaklarını ifade etti.