Ege EZELİ REKABETTE 50’NCİ RANDEVU

EZELİ REKABETTE 50’NCİ RANDEVU

18.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in iki köklü ekibi Altay ve Karşıyaka, ‘yarım dalya’ diyecek. Lige istedikleri gibi başlayamayan her iki ekip de, üç puan alarak ‘kötü gidişe son’ vermek istiyor

EZELİ REKABETTE 50’NCİ RANDEVU

İzmir’de tüm gözler Altay ile Karşıyaka arasında pazar günü 19.30’da oynanacak derbi maça kilitlenirken, iki takımın geçmişinde de çarpıcı rakamlar var. Süper Lig’e 2002-2003 sezonunda veda eden Altay ile Süper Lig’den 1995-1996 sezonundan bu yana uzak kalan Karşıyaka, son 8 sezondur Bank Asya 1. Lig’de yer alıyor. Süper Lig tarihinde ligde en fazla yer alan takımlardan birisi olan Altay, Süper Lig’e yükselmek için 4 kez play-off oynamasına rağmen bunlarda başarılı olamadı. Karşıyaka ise Süper Lig’e dönmek için verdiği mücadelede son 2 sezondur play-off’ta bu şansını kaybetti.

Altay’ın 20 galibiyeti var
Pazar günkü karşılaşmayla 50. kez karşı karşıya gelecek iki ekipten Altay’ın 20, Karşıyaka’nın ise 11 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 18 maç ise berabere tamamlandı. Bu müsabakalarda Altay 65 gol atarken, Karşıyaka ise 56 kez rakip fileleri havalandırdı. İki takım arasında en fazla görülen skor 14 kez ile 1-0 oldu. Altay, rakibini 10 kez 1-0 mağlup ederken, yeşil-kırmızılı takım da 4 kez Altay’ı aynı skorla yenmeyi başardı. En farklı galibiyeti 1989-1990 sezonunda Altay’ı 5-1 mağlup eden Karşıyaka elde ederken, siyah-beyazlı takım, Karşıyaka’yı 1970-1971 ve 2009-2010 sezonlarında 4-1 yendi.

Karşıyaka açık tribünde
Geçen yıl ligin ilk devresinde Karşıyaka’nın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan müsabakayı Altay, Burak Çalık (2), Musa Çağıran ve Zafer Biryol’un golleriyle 4-1, ikinci devredeki maçı ise Karşıyaka, Okan ve Köksal’ın golleriyle 2-0 kazanmıştı. İki takım arasında İstanbul’da oynanan Yükselme Grubu maçı ise golsüz berabere tamamlanmıştı. Aytekin Durmaz’ın yöneteceği Altay-Karşıyaka müsabakasının bilet fiyatları 10 lira olarak belirlendi. Bu heyecanlı karşılaşmayı Altay taraftarları kapalı, Karşıyaka taraftarları ise açık tribünde izleyebilecek.

Haberin Devamı

FORVET BELİRSİZAltay Teknik Direktörü Ercan Ertemçöz’ün KSK derbisindeki defans kurgusu netleşirken, orta saha ve forvette kimlere görev vereceği belirsizliğini koruyor. İyileşen Cenk’in kaleyi devralacağı maçta savunmada Ufukhan, Yiğitcan, Fuat, Murat Karakoç dörtlüsünü kullanacak Ertemçöz’ün, İzmir’e sekiz gün rötarlı dönen Wasswa’yı yedek soyundurması bekleniyor. Sağ kanatta Cenk Ahmet, sol kanatta Burak’ı kullanmayı düşünen Ertemçöz’ün, form tutmaya başlayan Hasan Uğur’u orta sahaya monte edebileceği öğrenildi. KSK derbisinin ardından U-17 Milli Takım kampına gidecek Okay’ı forvetin arkasında oynatması beklenen tecrübeli teknik adam, ileride Mehmet Şen veya Ergun’la gol arayacak. KSK’den Altay’a transfer olan Fuat, eski takımına karşı sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

TİAGO HAZIR
Altay derbisi için pusuya yatan Karşıyaka’da Kemal Kılıç’ın önceki günkü çalışmada ilk 11’de yer vermediği Tiago, eski takımı Altay’a rakip olmanın heyecanını yaşıyor. Geçen sezon Play-Off’ta Kılıç’ın çalıştırdığı Adana’ya attığı son dakika golüyle Altay’ın Konyaspor’la final oynamasını sağlayan Tiago, “Eski takımımla acı tatlı günler geçirdim, ama ben artık Karşıyakalı Tiago’yum. Takımımı Süper Lig’e taşımak için her maçta elimden geleni yapacağım” dedi. Kılıç’ın, Tiago’yu ilk 11’de sahaya sürüp sürmeyeceği merakla beklenirken orta sahanın kilit ismi Bilal’in sakatlanması ise kurmayların canını sıktı.