Ege Fabrika gibi çalışıyor

Fabrika gibi çalışıyor

03.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin patent başarısını değerlendiren Rektör Budak, “Ülkemiz ekonomisine katma değer yaratıyor ve araştırmalarımıza kaynak sağlıyoruz” dedi

Fabrika gibi çalışıyor

Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye Patent Raporu 2020” göre Ege Üniversitesi (EÜ) yüzde 49’luk patent tescil oranıyla, patent tescillenme oranı en yüksek üniversiteler arasında birinci, ticarileşen patentler kategorisinde de ikinci sırada yer aldı. EÜ bu oranla birinciliği Sabancı Üniversitesi ile paylaşırken patent portföyleri içerisinde de ticarileşen patentler kategorisinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ardından ikinci oldu.

Haberin Devamı

“Ticarileşen patent ürünler, ülkemiz ekonomisinde katma değer yaratıyor ve üniversitemizdeki diğer araştırmalar için kaynak oluyor” diyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, şöyle konuştu:

Araştırma Üniversitesi vurgusu

“Üniversitelerde geliştirilen ürünlerin patentle korunarak tescillenmesi, ticaret yapma bilincini de geliştiriyor. Ayrıca araştırma üniversitesi olma yolunda da önemli kriterlerden birisi. Akademisyenlerimizi, araştırmacılarımızı ve öğrencilerimizi patent geliştirme konusunda teşvik ediyoruz. Oluşturduğumuz Ar-ge ve inovasyon kültürü büyümeye devam ececek. Bugün bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”